Intrigi.bg Актуално Няма да има затваряне на училища и КПП-та, заяви здравният министър

Няма да има затваряне на училища и КПП-та, заяви здравният министър

199
0

Няма да се затварят училища, няма да се поставят КПП-та, няма да се втвърдяват мерките, към момента ситуацията е под контрол, няма здравна криза. Това повтори пред Би Ви Ви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. „България е на 26 място от 29 страни, абсолютно контролирана е ситуацията и хората могат да бъдат спокойни. В настоящия момент повишаването на болните не е проблем, за да се направи заключение, трябва да минат две седмици“, обясни той. Връщането на КПП-та и затварянето на училища в края на октомври той определи като слухове. Мерките ще останат такива до момента, в който не се налага това, подчерта Ангелов.

„Не следим само броят на заболелите, следим и броя на свободните легла в лечебните заведения, следим броя на смъртните случаи, броя на заболелите в рисковите групи, и как са разположени случаите – в групи или дифузно. Следим всички тези данни и в момента нямаме нужда от разширяване на мерките“, обясни той.

По думите му броят на постъпилите в болница през последните два месеца не е променян – те са около 750 и около 45-50 в интензивните отделения.

Той припомни мерките, които хората трябва да спазват – дистанция, дезинфекция, дисциплина и предпазни средства.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име