Intrigi.bg Крими Няколко вида наркотици имало в кръвта на Кристиан Николов

Няколко вида наркотици имало в кръвта на Кристиан Николов

306
0

В кръвта на Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина Милен Цветков, експерти установили 232 нанограма амфетамин на милилитър. Според заключението им по делото, това означава, че младежът е взел от наркотика не повече от денонощие преди катастрофата или системно приема наркотици. Като вид този наркотик не се разтваря във вода, обясниха специлистите, предаде БТА.

Според адвокат Менко Менков този извод отхвърля тезата, че Кристиан е бил под влияние

на успокоителен чай или паста, които вземал като изпитва безпокойство или че влияние имало количество алкохолна напитка.

Експертите са на мнение, че количество до 100 нанограма не оказва ключово въздействие върху психиката. Според тях нито чаят, нито пастата, които Кристиан взема, съдържат тетрахидроканабинол. Така става ясно, че в кръвта на Николов имало няколко вида наркотик.

Свидетели на инцидента, станал на кръстовище в София преди повече от година, говорят,

че след удара Милен Цветков е бил жив и дори го видели седнал на близкия бордюр. Кристиан бил с една обувка на крака.

Като умерен шофьор го описа сестра му Анна, която допълни, че именно от него се е учила да кара както автомобил с ръчна скоростна кутия, така и с автоматична. Анна Николова даде показания по делото срещу брат ѝ, макар законът да ѝ позволява да откаже.

Пред софийския градски съд, който заседава по процеса,

младата жена разказа, че брат ѝ консумирал чай за успокоение. Имал и специална паста, от която си слагал под езика, когато изпитвал тревожност. И от двата продукта Кристиан имал както в София, така и в Германия, където учи.

Анна разказа, че в деня на инцидента, сутринта, брат ѝ се оплакал от главоболие. Състояние, което и тя изпитвала.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име