Intrigi.bg Политика НФСБ ядосани на Радев – говорил на английски с шефа на НАТО

НФСБ ядосани на Радев – говорил на английски с шефа на НАТО

1058
0

HФСБ изрази възмущение и недоволство от поведението на президента Румен Радев при срещата му с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Проблемът според националистите е, че държавният глава е говорил с госта си на английски език.

„Ние, членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, изразяваме възмущението си от грубото погазване от Президента на Република България Румен Радев на чл. 3 от Конституцията, гласящ, че „Официалният език в републиката е българския“, пишат от партията на Валери Симеонов в позиция, започваща с цитат от Паисий – „О, неразумни и юроде“.

„На 01.03.2019г. в Президентството на Република България Президентът Радев разговаря с Генералния секретар на НАТО г-н Йенс Столтенберг не на официалния български език, а на чужд език – английски. Унизително, цинично и арогантно! Като, че ли българското Президентство е столова в централата на НАТО!“, пише в позицията на НФСБ.

Според националистите езикът на един народ отразява неговото сърце, разум и дух, „защото езикът е единствената форма, чрез която се материализира човешката мисъл“.
„Винаги и за всеки народ той е свещен. С поведението си Президентът Радев унижи не само свещеният език на Вазов, Ботев и Хайтов, „език свещен на нашите деди“, но и целия български народ, който по Конституцията е призван да представлява“, смятат от НФСБ.

Затова от партията на Валери Симеонов искат от държавния глава а се извини за своите действия.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име