Intrigi.bg Куриози Нусрат, която се оплака от своя учител и бе… изгорена жива

Нусрат, която се оплака от своя учител и бе… изгорена жива

703
0

Този учител ме опипа и аз ще се боря срещу това престъпление до последния си дъх“. Това казва Нусрат Рафи – 19 годишно момиче от Бангладеш, което преди две седмици обвинява директора на училището си в сексуален тормоз. Но справедливост тя не получила. Вместо това била залята с керосин, запалена и изгорена жива.

Нусрат живеела в малко градче на 100 км от Дака. На 27 март директорът на училището, което посещавала, я извикал в офиса си. Започнал да я опипва, но момичето успяло да избяга преди нещата да станат още по-сериозни. Ала за разлика от повечето момичета в Бангладеш, които избират да си замълчат за подобно нещо, Нусрат не просто се оплакала на родителите си, но и подала жалба в полицията.

Вместо да разкаже травмиращата случка в спокойни условия, историята на момичето била заснета от полицая, който я разпитвал. На кадрите се вижда колко притеснена е Нусрат. Тя опитва да скрие лицето си с ръце, но вместо да бъде успокоена от органите на реда, те просто й казват, че това „не е голяма работа“. Въпреки това директорът е арестуван. Ситуацията за момичето обаче се влошава.

Протестиращи, най-вече момчета от училището и местни политици, се събрали пред ареста и настоявали директорът да бъде освободен. Те обвинили Нусрат за случилото се. Притеснени за сигурността й, родителите така и не я пуснали в училището през следващите дни.

Все пак се наложило тя да се върне там. На 6 април, 11 дни след посегателството над нея, тя положила последните си изпити за годината. След това била извикана от нейна приятелка на покрива. Тя й обяснила, че е станал бой и трябва да помогнат на друго момиче. Когато Нусрат се качила, четири или пет от нейните приятелки, облечени в бурки, просто стояли и я гледали. Те настояли тя да оттегли обвиненията си към директора.

Когато Нусрат отказала, те просто я запалили.

Убийците се опитали да направят така, че полицията да си помсли, че това е самоубийство. Но били заловени преди да слязат от покрива.

Нусрат още дишала, но изгарянията й били големи. В линейката, тя записва своите последни думи, тъй като лекарите се страхували, че няма да оцелее преди да стигнат болницата.

„Ще се боря до последния си дъх“, казва тя на записа. Умира малко по-късно, тъй като 80% от кожата й е изгоряла. Полицията успява да арестува 15-те замесени в нейното убийство, а стотици хора се събират в родния й град, за да почетат паметта й.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2019/04/18/nusrat-koiato-se-oplaka-ot-svoia-uchitel-i-be-izgorena-jiva.408049

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име