Intrigi.bg Политика НС одобри рокадите в кабинета „Борисов 3”

НС одобри рокадите в кабинета „Борисов 3”

357
0

Народното събрание одобри рокадите в кабинета „Борисов3”. Депутатите приеха това да се случи като точка първа от дневния ред на парламента. При гласуването за министерските смени гласуваха 205 народни представителя, „за“ гласуваха 116 депутати, „против“ – 89, „въздържали се“ – 0.

След гласуването новите министри положиха клетва.

Предложението беше внесено в деловодството на НС в четвъртък.

С проекта на решение беше предложено НС да освободи от длъжност министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Депутатите одобриха досегашният вицепремиер по икономическата и демографската политика Марияна Николова да поеме и Министерството на туризма, в стола на Маринов да седне директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, а в този на Ананиев – директорът на Александровска болница проф. Константин Ангелов.

Рокада има и във финансовото ведомство, където Горанов отстъпи мястото си на Кирил Ананиев, а контролът в Министерството на икономиката поема досегашният заместник-министър Лъчезар Борисов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име