Intrigi.bg Актуално Нотариуса оплете 4-о РПУ и СДВР – коя е полицайката Александра Алексиева?

Нотариуса оплете 4-о РПУ и СДВР – коя е полицайката Александра Алексиева?

233
0

Разследването на кръга около застреляния лобист Мартин Божанов – Мартин Нотариуса разкрива нови схеми на влияние в правоохранителната система. Новият забъркан се оказа полицайката Александра Алексиева, несменяем ръководител на сектор „Разследване” при столичното 4-о РПУ, твърди източник на Narod.bg.

Пищната дама била забелязана преди дни да излиза от Специализирания следствен отдел при Градската прокуратура, където я разпитвали с часове за отношенията си с покойния Мартин Божанов и приближените прокурори Невена Зартова, Валентин Видов и Георги Иванов.

Името на Алексиева често се замесвало в скандали, свързани най-вече с отношението ѝ към подчинените, които третирала като безгласни роби. Всеки, който не води разследванията по начин, който тя иска, бива тормозен, докато не напусне системата, твърди още нашият източник.

Шефката се ползвала с личните протекции на началника на районното Кристиан Тонев, спуснат като парашутист на тази длъжност след едва няколко години офицерска служба.

Разследващите полицаи от 4-о РПУ били на строг контрол, тъй като при конфликт с Алексиева директно на нейна страна се намесвал шефът на отдел „Разследване” в СДВР Николай Станчев – Ники Пиянката.

Станчев, за когото стари полицаи разправят, че повече от алкохола обичал само парите, бил изключително близък с Мартин Нотариуса. Запознали се по работа, след като преди години известен люлински бандит отрязал двата ахилеса на Божанов като наказание за поредния опит за измама на ниския мошеник.

По това време Станчев оглавявал криминалните разследвания е СДВР. С течение на времето между Станчев и Божанов се завързало приятелство. Дори жената на Нотариуса – бившата труженичка и плеймейтка Гергана Божанова, се хвалила, че след майчинството щяла да започне работа именно в СДВР с помощта и под надзора на Ники Пиянката. Самият Николай Станчев имал изключително доверие на Александра Алексиева, която изпълнявала всяка негова прищявка.

Според наши източници от КПКОНПИ именно чрез Алексиева Станчев изпълнил една от поръчките на скандалния Мартин Нотариуса. Тя касаела семейство Арабаджиеви и конкретно битката на Маринела Арабаджиева за акциите на месарския гигант „Бони холдинг“, чиито собственик Борислав Николов загина при жестока катастрофа на АМ „Тракия” в средата на май 2014-а.

Доверен служител Алексиева започнал разследване срещу Маринела Арабаджиева, че чрез заплахи и измама принудили майката на три от малолетните деца на покойния бизнесмен. Целта била да се повдигне обвинение срещу бизнесдамата от Пловдив и Мартин Божанов да придобие акциите.

Плановете на облечените във власт престъпници се осуетили, след като делото било прекратено.

Последвало второ разследване със същия предмет. То обаче било работено в СДВР, като Станчев държал лично да му се докладва какво се върши по разследването. От своя страна Станчев давал редовно информация на показно разстреляния люлински измамник Божанов, твърди източникът.

Именно заиграванията на полицейския шеф с бандити били причината в средата на миналата година Пиянката да бъде на косъм от уволнение. Говори се, че именно чрез контактите на Божанов Николай Станчев успял да запази шефското си кресло.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име