Intrigi.bg Крими Нотариуса бил със сменени ЕГН и фамилия, но нямал лични документи с...

Нотариуса бил със сменени ЕГН и фамилия, но нямал лични документи с тях

85
0

Mартин Божанов – Нотариуса е бил със сменени лични данни в продължение на 2 години, като лични документи с фалшивите имена и ЕГН не са му издавани. Това заяви в интервю за bTV директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов. Според него основният мотив за убийството на Нотариуса е финансов, а извършителят е действал професионално.

Спрямо това има ли вече заподозрян за убийството на Божанов, Николов отбеляза, че „имам вътрешно усещане, че скоро неуморният труд на колегите от сектор убийства ще се възнагради с успех“. За мотивите за убийството главният комисар посочи, че „мотиви спрямо това лице със спорна репутация има много. Но действително имаме основен мотив, по който работим и мисля, че той ще се окаже коректен. По-скоро е финансов мотив“.

„Свидетели установяваме и към настоящия момент. От това, което установихме в първоначалните огледи е, че е имало доста лица, преминавайки в близост, но за жалост те не са могли да го видят и не са подали своевременен сигнал, за да можем да създадем организация и да установим извършителя по горещи следи“, отбеляза още комисарят.
Николов заяви, че „телефоните на Божанов са назначени за експертиза“, като „скоро ще имаме резултати“. „В хода на претърсване на жилището и автомобила установихме само 2 телефона, които той е използвал последните 6 месеца. Предстои да бъдат отключени и да бъде анализирано всичко, включително телефонните разговори в тях“, обясни оше той.

Според Николов Нотариуса не е бил притеснен непосредствено преди да го убият:

„По никакъв начин той не е сигнализирал за притеснения. Маршрутът му е бил обичаен. Поведението му е било доста спокойно въз основа, на което ние не можем да кажем, че той е имал някакви притеснения за живота си“.

Николов не отговори на въпроса дали Божанов е бил сътрудник на МВР, като обясни, че „подобни въпроси следва в последствие да отговори прокуратурата“. Той обаче коментира, че „сътрудниците на МВР трябва да са богати на информация и да бъдат правилно внедрени в престъпни структури, откъдето да черпят информация оперативна. Профилът на Божанов отговаря до някаква степен на такъв човек, но когато получим категорична информация, че това лице извършва престъпна дейност следва веднага да бъде преустановена работата ни с него“.

Николов посочи още, че в СДВР са постъпвали сигнали за Божанов – общо 17 преписки и досъдебни производства от 2008 г. досега. „4 са досъдебни като по 3 от тях той е пострадал. И 1 е обвинен като извършител на измама. Отделно от това има 13 преписки, 8 от които са срещу него, останалите са от него спрямо конкретни лица“, обясни комисарят.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име