Intrigi.bg Актуално Нов скандал: „Наши” и „ваши” с евтини апартаменти в Пазарджик

Нов скандал: „Наши” и „ваши” с евтини апартаменти в Пазарджик

780
0

Общински съветници настояват за проверка на продажба на евтини общински апартаменти в Пазарджик, съобщава БНР. Те твърдят, че през последните четири години общината е ощетена с 4 милиона лева от продажбата на 140 евтини жилища, като сред новите собственици имало общински служители и свързани с тях хора.

Средната цена на продадените апартаменти била около 10 000 лева. Съветникът Атанас Шопов изтъкна, че това е почти шест пъти по-евтино от пазарните цени.

Той посочи, че сред сдобилите се с евтино жилище са кметът на Пещера (родния град на кмета на Пазарджик Тодор Попов), бившата кметица на Величково, както и висши ръководители в общината.

„Ние ощетяваме общината с близо 4 милиона и това на никой не му пука. Извинявайте, ама за 10 хиляди лева не може да си смениш дограмата и вратите в даден апартамент“, възмути се Шопов.

По тази причина общинарите настояват за независима проверка. От своя страна от общината обясняват, че продажбите са извършени по правилата и няма нарушения. Критериите за продажба обаче са от 2005 г. и оттогава не са коригирани.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име