Intrigi.bg интриги Нов вид далавера: Сваляш си номерата и паркираш без грижи!

Нов вид далавера: Сваляш си номерата и паркираш без грижи!

2532
0

Неволята учи, а тези, които не са учили „изваждане“ по математика в училище, търсят всевъзможни начини да надхитрят системата. Оказа се, че най-новата далавера, от която можеш да се възползваш, е свалянето на номерата на автомобила и безпроблемното паркиране в зоните на София, а и в други градове в страната.

В различните централни квартали на столицата, където паркирането, а и намирането на място, е определено ад, някои са намерили цаката. Има коли, които са паркирани на едно място с месеци и не мърдат оттам, а държавата е безсилна. Това от друга страна вбесява съседи, които роптаят, че няма къде да паркират, след като автомобилите не се използват, а само заемат място.

В някои квартали дори има коли, които не са напускали паркомястото си с години, на всичкото отгоре са обрасли с треви и храсти, в тях се развъждат различни животни, а също така си използват и от клошари и наркомани, които нощуват в тях.

Какво правят тарикатите? Свалят номерата на автомобилите си, за да не плащат за зона и служителите от Центъра за градска мобилност не ги закача – една често срещана вече практика у нас.

При проверка от общината лепят стикер и евентуално вдигат автомобилите след три месеца, но ако нямат… гражданска отговорност или годишен технически преглед.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име