Intrigi.bg Крими Ново обвинение за шефа на Трето РПУ в Пловдив

Ново обвинение за шефа на Трето РПУ в Пловдив

158
0

Началникът на Трето РПУ в Пловдив е обвинен за осуетяване на наказателното производство срещу Иво Даскалов-Лудия, който уби с колата си трима души на Околовръстното шосе в града. Това стана ясно от новото – четвърто, обвинение срещу арестувания Самуил Хаджиев, което му бе повдигнато вчера. Той бил скрил доказателства, като е разпоредил на служител от сектор „Криминална полиция” да изземе и да му предаде всички записи от видеокамери на автомивка и автосалон, снимали наблизо до зверския сблъсък на 2 май т. г. и така те не са били приобщени към образуваното досъдебно производство за катастрофата. Преди 5 дни Пловдивският окръжен съд остави остави шефа на районното в ареста. Още същия ден тогава той е постъпил с бъбречна криза в болница, се разбра от адвокатите му днес.

Другите обвинения на Хаджиев бяха за опит за кражба на половин тон медицинска марихуана, натиск върху подчинен да извърши престъпление по служба и за държане на 50 бойни патрона в джипа си. Той беше задържан на 19 май заедно с подчинения му полицай Атанас Качаков от Трето РПУ в Пловдив и криминално проявените Данаил Димитров и Симеон Иванов, на които беше повдигнато обвинение за отвличане и изтезание на 28-годишния Фарук Манаф, за да върнел открадната марихуана.

На делото не бяха допуснати журналисти, заради интимните подробности от похищението. Жертвата твърди, че била брутално измъчвана, усуквали гениталиите є в продължение на 4 часа.

Днес Пловдивският апелативен съд трябваше да заседава по жалби на задържаните, но даде на адвокатите Хаджиев да се запознаят с още 9 тома с нови материали.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име