Intrigi.bg Крими Нови смразяващи подробности за бащата, заклал детето си в Севлиево

Нови смразяващи подробности за бащата, заклал детето си в Севлиево

357
0

Часове след убийство на 2-годишното дете в Севлиево от баща му, излизат нови подробности около престъплението и какво е довело до трагедията. Мъжът е доказано психично болен, пуснат от клиника преди месец. Преди малко повече от час в бащата е докаран в държавната психиатрия в Севлиево.

Директорът на лечебното заведение обясни, че мъжът никога не е бил пациент на тази психиатрия, нито на някоя друга. Не е имал и поставена диагноза. Приет е бил тук еднократно – на 17-ти януари по сигнал на близките. Четири дни по-късно, по настояване на неговата съпруга, е бил изписан. Но директорът подчерта, че е бил приет в ступор, най-вероятно вследствие на тежка новина, свързана с родителите му.

„Не е с тежко психично заболяване поне в началото. Един път е контактувал с нашата болница в състояние на ступор, и колегите го изписват с някаква лека диагноза. В един момент човек изпада в едно такова стресово състояние – нито говори. Възможно е да е някаква тежка депресия, защото доколкото разбрах, първия път във връзка с някакво тежко онкологично заболяване на майка му, той разбира и изпада в това състояние, но съвсем за кратко време, за 3-4 дни излиза от това състояние, всичко е наред и колегите го изписват“, обясни пред БНТ директорът на държавната психиатрия в Севлиево д-р Сюзън Садъкова.

Когато полицаите пристигнали на адреса и влезли в жилището, те били истински ужасени от открилата се пред очите им потресаваща гледка. Детенцето лежало мъртво в локва кръв. Бащата убиец бил все още жив, но в безсъзнание. Той е откаран първоначално в общинската болница в Севлиево, откъдето веднага е препратен в областната болница в Габрово. Настанен е там в тежко състояние и с опасност за живота. Засега не е в състояние да бъде разпитван.

Резултат с изображение за „бащата, заклал детето си в Севлиево“

Каква е причината, отключила невероятната агресия у бащата, та да посегне и да отнеме живота на собственото си дете, все още не е ясно. Криминалисти и прокурори извършваха огледи в жилището, където се е разиграла кървавата трагедия.

Като възможни предположения за отключване на агресията у мъжа се сочат психиатрични проблеми или тежък семеен конфликт между двамата съпрузи. Преди да се отключи болестта му, е работил като охранител, разказват севлиевци.

Семейството има още едно по-голямо момиче, което е ученичка. Засега не е ясно къде са били майката и каката по време на трагедията.

Резултат с изображение за „бащата, заклал детето си в Севлиево“

Някои от познатите на семейството недоумяваха как се е стигнало до зловещата трагедия. „Познавам ги. Бяха много добро семейство и грижовен баща. Щастливо семейство бяха, като се видим, винаги сме си говорили. Не мога да повярвам”, сподели позната на семейството, пожелала анонимност.

Пред къщата в момента има засилено полицейско присъствие. Разследването по случая продължава.

По всяка вероятност още утре психолози ще започнат работа с по-голямото дете в семейството.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име