Intrigi.bg Булевард „Новият папа“, смърт, алчност и похот зад стените на Светия престол

„Новият папа“, смърт, алчност и похот зад стените на Светия престол

676
0

След тригодишна пауза сериала „Младият папа“ се завръща по HBO. Първият сезон предизвика фурор, каналът вече излъча неговото продължение „Новият папа„.

У нас, както и в цяла Европа първият епизод режисиран от Паоло Сорентино излезе по-рано отколкото в САЩ и страните, в които работи съпродуцентът на сериала – SKY Italia.

В ролята на Пий XIII отново е сексапилният Джуд Лоу. Първият сезон завърши с многозначителен отворен край, в който видяхме как Лени Белардо (Лоу) припада по време на проповед, а в облаците в небето се разпознава силуета на Дева Мария.

Сега става ясно, че Младият Папа е в кома. Сърцето му е спряло, а трансплантацията на сърце от мюсюлманин египтянин е неуспешна.

Сериалът пак ни потапя в тайните коридори на Ватикана, където зрителят се сблъсква с човешките желания и терзания на зад стените на вярата, пороците и колебанията на обитателите на съвременната папска институция. 

След непредсказуем и мистериозен обрат на събитията, държавният секретар Анджело Войело (Силвио Орландо) успява да постави сър Джон Бранокс (Джон Малкович), очарователен и изискан умерен английски аристократ, на папския престол.

Джон приема името Йоан Павел III. Новият папа изглежда идеален, но той крие тайни, а действията и поведението му издават крехкост и несигурност. Войело веднага разбира, че няма да е лесно да замени харизматичния Пий XIII. В капан между живота и смъртта, Лени Белардо се е превърнал в светец, а хиляди вече го идолизират, подхранвайки контраста между фундаментализмите.

Резултат с изображение за „„Новият папа“, смърт, алчност и похот зад стените на Светия престол“"

Междувременно Църквата е под атака от външни заплахи и скандали, удрящи по символите на християнството и рискуващи да разрушат необратимо установената религиозна йерархия. Както винаги обаче във Ватикана нищо не е това, което изглежда. Доброто и злото продължават ръка за ръка към историята и за да стигнем до разминаването, трябва да изчакаме събитията да поемат своя ход.

Както и в „Младият папа“ костюмите и сценографията имат основно място в “Новият папа”. Те са уникални. Изработката на всяка мантия на папата е отнела по месец. Костюмите са изработени на ръка, както се правят и истинските одежди на папите. Голяма част от необходимите за филма облекла са ушити в шивашките ателиета, в които се изработват и оригиналните дрехи на свещениците.

За първия сезон Ватиканът отказа достъп на продукцията за снимки на негова територия. Затова всички локации, които се виждаха във филма (Сикстинската капела, кабинетът на папата, църквата “Св. Петър”, градините на Ватикана и т.н.) бяха пресътворени като декор от сценографката Людовика Ферарио.

Сцените в градините на Ватикана бяха заснети в парковете на Рим, Вила Медичи, ботаническата градина, Вила Пиколомини, Вила Ланте и др.

Сикстинската капела е построена в реален размер – 40 на 15 метра, и с височина над 5 метра. Останалата част е доизградена по време на постпродукцията със специални ефекти. Същата тенденция се повтори и в „Новият папа“.

„Младият папа“ излезе през януари 2017 г. и се превърна в една от най-успешните продукции на HBO за годината. Сорентино отново режисира всичките 9 епизода, а сценарият освен от него е писан и от Умберто Контарело и Стефано Бизес.

В актьорския състав към Джуд Лоу се присъедини и Джон Малкович, а също така ще видим и специалното участие на Шарън Стоун и Мерилин Менсън в епизодични роли.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име