Intrigi.bg Спорт Новите собственици правят Сираков почетен президент на „Левски“

Новите собственици правят Сираков почетен президент на „Левски“

120
0

Наско Сираков и Станимир Стоилов със сигурност ще останат в „Левски“ дори и да се стигне до смяна на собствеността на клуба, разкрива „Тема Спорт“. Двамата ще получат солидни контракти и това вече е коментирано с кандидат-инвеститора в клуба – чуждестранната компания „Юнайтед Груп“. Договорите им ще бъдат за срок от три години. Стоилов ще продължи да бъде треньор с широки правомощия. Сираков пък ще получи титлата „Почетен президент“, като думата му отново ще се чува по важните въпроси за развитието и бъдещето на клуба.

„Левски“ и „Юнайтед Груп“ са подновили преговорите, които бяха започнати още преди финала за Купата на България през май, в който сините победиха ЦСКА с 1:0. Вече са водени разговори за 80% от акциите на клуба. От страна на „Левски“ в тях участват мажоритарният собственик Наско Сираков и изпълнителният директор Иво Ивков. Както е известно, зад чуждата компания стои маститият сръбски бизнесмен Драган Шолак, който оперира и на българския пазар. Той е собственик и на клуба от английската Висша лига „Саутхамптън“. При сделка инвеститорът ще покрие дълговете и ще работи както за сериозно повишаване на бюджета на „сините“, така и за значително подобряване на инфраструктурата. Вече има разработени планове за пълната реконструкция на стадион „Георги Аспарухов“. Това включва поставянето на козирка на сектор „А“, както и изграждане на останалите три трибуни.

Въпреки засиления интерес на мощния чужд инвеститор към клуба в момента все още има пречки по подписването на контракт за мажоритарния пакет акции на „Левски“. Една от тях е дългове към бившия бос на „сините“ Васил Божков, които трябва да бъдат отписани документално.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име