Intrigi.bg Актуално „Нова телевизия“ свали от ефир Националната лотария

„Нова телевизия“ свали от ефир Националната лотария

151
0

Предаването „Национална лотария“ по „Нова телевизия“, което показваше големите печеливши от търкането на билетчета от едноименната игра, е свалено от ефир.

В програмата на телевизията за тази седмица е направена корекция и в събота, в часа, в който обичайно се излъчваше предаването, сега ще има „Темата на Nova“.

Миналата седмица депутатите приеха законови промени, с които търкането на лотарийни билети стана държавен монопол. От деня, в който законът бъде обнародван в Държавен вестник (срокът затова е до 21 февруари), ще се отнемат лицензите на единствените частни компании за моментните игри – „Национална лотария“ и „Лотария България“, мажоритарен дял в който има обвиненият 11 престъпления бизнесмен Васил Божков. Техните непродадени билети ще бъдат прибрани, а талони за търкане ще се продават единствено от държавния Български спортен тотализатор.

Не е известно как промените ще се отразят на „Нова телевизия“, в която активно се рекламираше националната лотария. По информация на „Капитал“ телевизията на Кирил Домусчиев получава от „Националната лотария“ суми от порядъка на около 20 млн. лв. годишно. Към момента не е известно какво ще стане с договора за реклама – дали той ще бъде продължен от държавния тотализатор, или суми ще бъдат прехвърлени към други незабранени от закона хазартни игри на компании на Васил Божков, например за онлайн залози.

От „Нова телевизия“ не отговориха на изпратени в началото на седмицата въпроси от „Дневник“, а посочиха само, че имат валиден договор с „Национална лотария“, който няма да коментират, а след като поправките в Закона за хазарта влязат в сила, ще се съобразят с тях. Във вторник Кирил Домусчиев прогнозира в интервю за медиата, че новите правила няма да се отразят негативно на финансовото ѝ състояние, защото покрай „Национална лотария“ рейтингът ѝ се вдигнал и тя е привлякла много рекламодатели и финансов ресурс.

Междувременно „Сега“ съобщи, че телефоните на фирмите организатори на моментни лотарийни игри, от които може да се получи информация за печалбите, са замлъкнали. Печелившите, които все още не са получили сумите си, ще трябва сами да ги търсят след влизането в сила на Закона за хазарта, след като депутатите записаха, че това ще става според общите условия на конкретния организатор на игри. В общите условия на фирмата – организатор на Националната лотария, „Ню геймс“ АД е посочено, че при възникване на форсмажорни обстоятелства, в резултат на които провеждането на играта и изплащането на печалбите стане невъзможно, дружеството не носи отговорност към участниците и им връща стойността на залога. „Форсмажорно се счита всяко обстоятелство, независещо от „Ню геймс“ АД, обективно непредвидимо и невъзможно за предотвратяване“, се посочва в общите условия.

Текстове, свързани с разсрочените изплащания на печалбите, показват, че ако утре „Ню геймс“ бъде обявена във фалит, една част от късметлиите от търкане на талони може и да си останат милионери само на хартия, писа „Капитал“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име