Intrigi.bg Политика „Нова телевизия“ купува „Канал 3“

„Нова телевизия“ купува „Канал 3“

422
0

Нова броудкастинг груп“ иска да придобие телевизионния канал „Канал 3“ и още четири радиа и музикална телевизия. Това става известно от съобщение на сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Заедно с телевизията медийната компания, собственик на „Нова тв“, иска да придобие и радиата „Веселина“, „Витоша“, Magic FM, The Voice и музикалната телевизия The Voice TV. От телевизията засега няма официална информация.

„Нова телевизия“ беше купена от братята Кирил и Георги Домусчиеви през февруари 2019 година. Преди това тя бе собственост на шведската MTG, а кандидат за придобиването й бе чешкият бизнесмен Петр Келнер, на когото Комисията за защита на конкуренцията не разреши сделката. Така „Нова броудкастинг груп“ (НБГ) получи възможност да придобие пълен контрол над най-голямата онлайн група на българския пазар – „Нет инфо“ (в която влизат abv.bg, платформата за видеосъдържание Vbox7, Vesti.bg, Dariknews.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, Gong.bg, Grabo.bg, Trendo.bg и др.).

Пред „Дневник“ Ива Стоянова, която е управител на „Нова броудкастинг груп“, заяви, че намерението на компанията е да разшири своето портфолио с музикален и новинарски канал, както и да навлезе на територията на радиата. „Все още няма сделка, чакаме одобрението на КЗК, документите са подадени вчера“, заяви още Стоянова.

Преди да заеме ръководната позиция в „Нова броудкастинг груп“, Стоянова беше собственик (по документи), управител и програмен директор на „Канал 3“.

Едва 4 дни след като Домусчиеви станаха собственици на „Нова телевизия“, дотогавашният директор на новините в „Канал 3“ Миляна Велева зае същата позиция в „Нова телевизия„. Малко по-късно и журналистът Васил Иванов от „Канал 3“ се завърна в екипа на „Нова телевизия“ по покана на Кирил Домусчиев. Още няколко журналисти от телевизията, свързвана с депутата от ДПС Делян Пеевски, преминаха в „Нова“.

„Канал 3“ се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски, припомня „Капитал“. В началото на юни миналата година се разбра от подадени документи в Търговския регистър, че Ива Стоянова е станала по документи собственик на 90% от тази телевизия.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име