Intrigi.bg Политика Нова ТВ уволни мениджър след въпроси за Пеевски

Нова ТВ уволни мениджър след въпроси за Пеевски

617
0

Нова телевизия е уволнила Виктория Бехар, назначена само преди два месеца за мениджър на „Стратегическо развитие“. Отпращането на новия мениджър се случва след поредица питания към новия шеф на новините в медията Миляна Велева, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщава „Свободна Европа“.

От „Нова Броудкастинг Груп“ официално са потвърдили за медията, че Виктория Бехар вече не е част от ръководния екип. Според неофициална информация освобождаването ѝ е станало факт в сряда – седмица след встъпването в длъжност на Миляна Велева като шеф на новините в медията. Решението на ръководството е било предшествано от планьорка, на която Бехар е задала на Велева въпрос за обвързаността ѝ с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Въпросите вероятно са били провокирани от професионалния път на Велева, която е бивш ръководен кадър в ТВ 7 от септември 2013 г. до фалита на КТБ през юни 2014 г., а след това стана шеф на новините на Канал 3, където и в момента следва редакционната политика на медиите свързани с Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева. Велева  бе първата промяна на високо ниво в Нова телевизия, след като телевизията бе придобита официално на 22 февруари от братята Кирил и Георги Домусчиеви.  


Според източници от телевизията по време на обща планьорка малко след назначаването й, към Велева е бил отправен въпрос дали с идването ѝ в телевизията тя е получила конкретна задача, предвид факта, че към този момент в новините работят двама души на ръководни позиции – Бехар и главният изпълнителен продуцент Даниел Чипев. Отделно от това генерален директор „Информация“ и член на мениджърския съвет е Вяра Анкова.

„Това е разговор между мен и собствениците“, е заявила новата шефка на новините, разказват пред Свободна Европа служители в телевизията, присъствали на въпросната планьорка.

Тя е била питана директно дали се асоциира с медийната политика на медиите, контролирани от Пеевски, на което Велева е отвърнала, че е в гилдията от 18-годишна и през тези години е работила за много хора. Седмица след въпросите на Бехар тя е уведомена, че собствениците на Нова тв не желаят повече да работи за тях.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име