Intrigi.bg Политика Нинова: След 18 години на ГЕРБ в София, тях вече ги няма

Нинова: След 18 години на ГЕРБ в София, тях вече ги няма

154
0

„Имаме няколко добри новини. Целта, която си поставихме на тези избори, е да се разгради моделът ГЕРБ в местната власт“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на брифинг от централата на партията.

„Факт е, че след 18 години на ГЕРБ в София, вече ги няма. Факт е, че нашият кандидат ще отиде на балотаж в София“, каза още тя.

Васил Терзиев с убедителна преднина отива на балотаж с Ваня Григорова (БСП) в София. Ваня Григорова пък успя да изпревари кандидатът на ГЕРБ Антон Хекимян и ще се изправи лице в лице с номинацията на ПП-ДБ-СС в столицата. Възможни са обаче обрати, тъй като разликата между втория и третия е в рамките на статистическата грешка.


„Почти навсякъде по предварителна информация вотът за партийните листи е повишен. БСП се връща в местната власт в повишен резултат“, коментира още Нинова.


„В няколко десетки общи печелим на първи тур и в още толкова отиваме на балотаж“, посочи тя.


По предварителна информация на БСП, кандидати на партията отиват на балотаж в Русе, Разград, Силистра, Хасково.


Нинова отрече да има разделение между централата на БСП и софийската организация на партията. “Не търсете под вола теле”, призова тя.


“На хората им омръзна моделът ГЕРБ. С времето БСП доказахме на хората, че сме последователни с борбата си със задкулисието”, каза още тя.


“Ние очаквахме скандалът от петък да се отрази като понижаване на избирателната активност. Това не се получи. Поне не повлия на активност, хората не се поддадоха”, коментира Нинова. 


Лидерът на БСП беше категорична, че в градовете, в които ГЕРБ е на балотаж, БСП няма да ги подкрепи в никакъв случай. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име