Intrigi.bg Политика Нинова прати снимки на Лилов, Луканов и Първанов в мазето на „Позитано“...

Нинова прати снимки на Лилов, Луканов и Първанов в мазето на „Позитано“ 20

489
0

Шокиращо голи стени по стълбището и коридорите в централата на БСП на „Позитано“ 20 изненадаха социалистите и посетителите на сградата. Оттам са изчезнали гъсто подредените снимки в рамки и със стъкла, които проследяват историята на БСП през последните 30 години. Тук-там са окачени картини, но те изобщо не запълват пространството, а голотата на стените рязко бие на очи за свикналите с това пространство, видя ПИК.

Акцията на лидерката е шокираща за червените. Корнелия Нинова е първият шеф на БСП, който си позволява да посегне на историята на столетницата в кадри и да я разчисти от централата на партията, коментират социалисти ветерани. Досега всички председатели на партията са добавяли нови и нови фотоси от събитията, които са се случвали по тяхно време.

На тези снимки в черно-бял вариант се виждаха както лидерите на БСП в различните години, така и редови членове. Много от хората, които са на фотосите, държат речи, прегръщат се с фенове, разговарят със съпартийци или развяват знамената на социалистическата партия по митинги, вече не са сред живите.

Снимките разказваха в образи превратната история на БСП след 1987 г. по времето на Александър Лилов, Андрей Луканов, Жан Виденов, Николай Добрев, Георги Първанов, Сергей Станишев, Михаил Миков. На кадрите бяха запечатани радостните лица сред множество от социалисти на любимеца на партията Стефан Данаилов и днешния вицепрезидент Илияна Йотова, както и на други знакови личности на столетницата от паметни за нея събития. Корнелия Нинова, която прави отчаяни опити да превърне БСП в лидерска партия, е разкарала всичко това от видимата част на централата.

„Правим реконструкция. Махнали сме снимките, в мазето са“, обясняват лаконично служители на „Позитано“ 20.

Както ПИК вече съобщи, Нинова е натъпкала централата с бивши служители на МВР от охраната на портала до възлови звена, които разполагат с архива на столетницата и с всички лични данни на членския ѝ състав. Ако отношението на новото ръководство към видимата за всички история на БСП в кадри е такова, човек само може да си представи какво е то към невидимата в архивите.

Ядосани и възмутени социалисти злорадо коментират: „Нали ви казахме – навремето ние пратихме едно наше момче да им унищожи СДС-то, сега те ни пратиха едно тяхно момиче да унищожи БСП. СДС вече го няма. Както е тръгнало, и с нас ще стане така“, пророкуват те.

И допълват, че явно Нинова се страхува да гледа лицата на хората, които са успели да преведат партията си през много сериозни кризи, но да я опазят и задържат както в законодателната, така и в изпълнителната власт. „Не ѝ е чиста работата на тази жена. Ще видим докъде ще ни докара“, коментират те съкрушено.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име