Intrigi.bg Политика Нинова в студена война с Румен Радев

Нинова в студена война с Румен Радев

895
0

Отношенията между Корнелия Нинова и Румен Радев са вледенени, което е повод за поредната истерия на лидерката на БСП, научи ПИК от свои източници сред червените. Нинова се опитвала да прикрие пред електората, че от два месеца не общува изобщо с президента, но най-близките ѝ са свидетели на нервността ѝ по този казус. 

Соцлидерката била в истерия, че Радев не ѝ се обадил да ѝ честити и празниците – нито Коледа, нито Нова година. Двамата не са се чували месеци наред, а Нинова била бясна от този факт. Водачката не червените се притеснявала, че държавният глава все повече се опитва да се разграничи от нея персонално и вече не поддържали никакви контакти.

Резултат с изображение за Нинова Румен Радев

Според социалистите именно Радев бил най-силният ѝ коз за предстоящите избори, като Нинова смятала да го използва, за да възвърне доверието на избирателите си. Държавният глава обаче все по-открито показва, че иска да заеме нейния пост – лидер на опозицията, и не смятал да играе по нейната свирка, коментират на „Позитано” 20. 

Отношенията им започнали да се вледеняват около избора за нов боен самолет. Радев се почувствал предаден, че нито един от социалистите не вдигнал врява за избирането на американските F-16 и не го защитили, докато той лобирал за „Грипен“. При това президентът намирал почти ежедневно повод да се скара на правителството и парламента, а Нинова удобно си замълчала.

Другият голям удар за Корнелия бил фактът, че не получила и персонална картичка от президентството с подписа на Десислава Радева и мъжа ѝ, за която ПИК съобщи. Лидерката се надявала, че ще ѝ дадат поне едно рамо за старта на червената телевизия, като Радев даде специално обширно интервю пред червения електорат. Такова обаче не било уговорено.

Именно за да запази добрия тон между двамата и да му покаже предаността си, Нинова все пак преди дни заявила, че няма да подкрепят проекта за нов тип боен самолет, който се очаква да бъде гласуван в Народното събрание. Лидерката наредила това на депутатите си, въпреки че не всички социалисти били съгласни и вече няколко висши червени кадри се изказаха в подкрепа на Ф-16, включително бившият военен министър Ангел Найденов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име