Intrigi.bg Политика Никола Филчев убеден: Решението за свободата на Полфрийман е необосновано

Никола Филчев убеден: Решението за свободата на Полфрийман е необосновано

398
0

Cпоред бившия главен прокурор на България Никола Филчев решението за предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман е необосновано и е взето от незаконен състав.

„Хората негодуват по две причини. Това решение е поставено от незаконен състав, който е предубеден, заинтересован от изхода на делото. И второ – защото по своето съдържание решението противоречи на закона“, посочи бившият обвинител №1 в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.
Филчев посочи, че съдия Калин Калпакчиев е бил отличен като „Човек на годината“ от Български хелзински комитет, а Джок Полфрийман е бил номиниран в същата категорията.

Бившият главен прокурор изрази мнение, че изводът, че Джок Полфрийман се е поправил, е „необоснован“.

„Знам какво е съдия. Знам какво уважение дължим на съдията. Знам разликата между прокурора и съдията. Прокурорът иска, съдията дава. Но в същото време знам, че съдията трябва да спазва закона“, допълни Филчев.

Той даде положителна оценка за работата и мандата на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров. „Смятам, че той работи успешно през този мандат. Отличен юрист. С познаване на законодателството. Отстояваше интересите на закона. Ще остави едно име на отговорен човек в историята на прокуратурата.“

Филчев добави също така, че срещу кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор се води „клеветническата кампания“.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име