Intrigi.bg Крими Николай Банев нямал вина, недоволен от ареста: Там е чудовищно!

Николай Банев нямал вина, недоволен от ареста: Там е чудовищно!

108
0

Делото срещу Николай и Евгения Баневи тръгва в спецсъда. Николай, майка му Мария и съпругата му Евгения са подсъдими за данъчни престъпления.

Съдът не допусна предявен от Министерството на финансите иск за неплатени данъци за около 1.7 млн. лева с мотива, че това щяло да затрудни процеса. Защитата репликира, че Баневи са плащали данъци.

Един от защитниците на семейството Христо Ботев заяви, че насилствено били създадени предпоставки за престоя на Николай и Евгения Баневи в ареста.
Адвокатът припомни, че те били задържани в Ница на прибиране към България и именно това ограничило правото им на защита. За ареста им във Франция имало само документ за присвояване на публични средства, каквито обвинения Баневи нямат, предаде БТА.

Обвинителният акт започва с копиране на информация от Уикипедия кой е Банев, каза Ботев и поиска бизнесменът да бъде пуснат от ареста. Защитата твърди още, че майката на Николай-Мария Банева е пришита към обвиненията, само и само да се говори за престъпна група.

Пак според защитата не били събирани доказателства как е организирано счетоводството, за да стане ясно изобщо има ли някой вина. И още – нямало изискани и справки по ДДС.

Чакам този момент 11 месеца, каза Банев пред съда. Арестите нямат нищо общо с нормални човешки условия. Там е чудовищно и не мога да си представя как държава – членка на ЕС в 21 век може да задържа хора. Дори животните в дивата природа не пребивават в такива условия, посочи той. Банев нарече обвинителния акт пасквил, в който има само лъжи и инсинуации. Няма нито един документ с наши подписи, който да доказва, че сме извършили престъпления. Обществеността се забавлява с упражненията на прокуратурата да ни изкара организирана престъпна група, каза Банев.

Съпругата му обяви, че не разбира в какво е обвинена. Голяма част от твърденията на прокуратурата са основани на публикации от жълтата преса, заяви тя.

Пред медиите обаче Банева разказа, че публичността на разследването и изнесените факти за имотното състояние на семейството станали причина да бъдат притеснявани за пари и дори заплашвани. От кого обаче тя не посочи.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/temida/2019/09/24/nikolai-banev-niamal-vina-nedovolen-ot-aresta-tam-e-chudovishtno.423940


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име