Intrigi.bg интриги Ники Митничаря закова вдовицата на Мартин Нотариуса, братя Диневи го отсвириха

Ники Митничаря закова вдовицата на Мартин Нотариуса, братя Диневи го отсвириха

56
0

Сенчестият бизнесмен Николай Филипов – Ники Митничаря закова вдовицата на убития на 31 януари лобист Мартин Божанов – Нотариуса, издаде само пред Narod.bg запознат с драмата.

Ники Митничаря потресе приятелите си

Едва пет месеца след покушението смятаният за един от най-близките приятели на Мартин Нотариуса влезе в най-близката орбита на моделката Гергана, която преди десет години показа прелестите си на челната страница на „Плейбой” под фамилията Грънчарова.

Отношенията им са парадоксални, защото освен близки приятели, Мартин Нотариуса и жененият Ники Митничаря до последно били и доверени бизнес партньори, дори делят общи къщи в Гърция, чуди се източникът на Narod.bg.

„Не знам какво се е случило от погребението на Мартин Божанов на 25 февруари, на което Ники Митничаря плачеше като малко дете, но в момента двамата с Гергана Божанова са заедно навсякъде. Макар и женен, Николай Филипов хойка с Гергана къде ли не – последно бяха във Виена и Истанбул”, разкри още запознатият с аферата очевидец на Narod.bg.

Оказва се, че отношенията им предизвикали учудване не само у приятелите на зверски убития Мартин Нотариуса, но и у аверите на Ники Митничаря. Опасната близост с Гергана Божанова, например, накарала един от най-богатите българи – строителния предприемач Динко Динев, да „забрави” да го покани на сватбата си.

На 30 юни по-големият брат Динев се ожени за дългогодишната си приятелка Даниела на пищна сватба във Свети Влас. Изненадващо Ники Митничаря, който е от близкото обкръжение на младоженеца-мултимилионер, останал без покана за ритуала, на който кумуваше вицепрезидентът на „Мултигруп” Николай Вълканов.

Причината? Динко Динев бил озадачен от връзката на сенчестия си другар с вдовицата на Нотариуса и решил да си спести излишните въпроси, ако двамата се появят като тандем на сватбата му, затова и го отсвирил без покана.

Преди два месеца МВР проведе спецакция в обекти на Николай Филипов – пристанище „Европа” и офис на ул. „Крайезерна” в Бургас. В прессъобщение бе обяснено, че всички извършени действия са за установяването на контрабандна търговия с горива.

Тогава Ники Митничаря сам твърди по телефона от Турция, че при операцията са арестувани 11 човека, 10 от които са негови служители или свързани с обслужването на пристанището. 11-ият е шофьор на цистерна за гориво, който снабдява бензиностанции.

Не е тайна и друго – че една от най-силните охранителни фирми в Югоизточна България е „Аватари”, собственост на Ники Митничаря. Обществено достъпна информация е и че Николай Филипов е съдружник на Васил Божков-Черепа.

Ники Митничаря е още крупен земеделски производител и има интереси във вторичните суровини и особено в усвояване на екотакси. Има и висящо дело, в което е сочен за ръководител на организирана престъпна група.

Според медийни публикации Филипов се е обградил от настоящи и бивши полицаи. Охранителна му фирма „Аватари”, например, се ръководи от бившия директор на полицията в Бургас Милен Димитров.

Личната охрана на Филипов пък е от действащи служители на „Специални полицейски сили”-Бургас, които го охраняват на смени в извънработно време със служебно оръжие. Сенчестият бизнесмен се вози бронирани лимузини „Мерцедес” и „Ролс-Ройс”.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име