Intrigi.bg Актуално Не искат да кръстят улица на Калата в Банкя

Не искат да кръстят улица на Калата в Банкя

222
0

Вече близо 2 години наследниците на големия комик Георги Калоянчев се борят на негово име да бъде кръстена улица в Банкя, където той до последно живееше. На 18 декември се навършиха точно 10 години, откакто загубихме актьора, а синът му Ивайло споделя, че каузата за момента изглеждала обречена. Мотивът на общинарите да не задействат процедурата бил, че вече в София имало улица, която е кръстена на големия актьор.

Всъщност идеята това да бъде осъществено и в Банкя се появи още през зимата на 2021 г., когато имаше предложение улицата, на която се намира вилата на Калата в банкянския квартал „Градоман“, да бъде преименувана на него. Действия в тази посока обаче все още не са предприети. Във въпросната къща продължава да живее единият от двамата синове на актьора – Ивайло Калоянчев, който обитава имота заедно със своето семейство.

Всички близки на обичания комик почетоха паметта му на 18 декември.

Георги Калоянчев си отиде на 87-годишна възраст, съсипан от множество болести. Коронованият за крал на комедията актьор слезе от театралната сцена през лятото на 2007 г., защото казваше, че не иска да става за смях пред публиката, която го обича. Признаваше обаче, че всяка вечер, преди да заспи, се връща в спомените си за най-силните години на Сатиричния театър, на който е един от основателите. След смъртта му вдовицата му Валя, която е посветила целия си живот на него, се поболя от мъка. В момента възрастната жена била в що-годе добро здраве, след като претърпя операция на жлъчката. За нея се грижат синовете и внуците ѝ. През лятото живее при Ивайло във фамилния имот в Банкя, а през зимата я взема по-малкият ѝ син Явор в семейното жилище в софийския квартал „Лозенец“. Валя е горда баба на трима пораснали внуци и четири правнучета.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име