Intrigi.bg Спорт „Не е разрешено!“: Джокович се извини на дете, което поиска кърпата му

„Не е разрешено!“: Джокович се извини на дете, което поиска кърпата му

117
0

Пандемията от коронавирус със сигурно промени света. Промени и тениса. Въпреки че Откритото първенство на Австралия се провежда, правилата тази година са строги и се спазват чинно дори от най-големите звезди. 

Преди 12 месеца тенисистите с радост се разделяха с кърпите и част от екипировката си. Феновете пък нямаха търпение да се впуснат в „битка“ по трибуните за някой „трофей“ от своите любимци. Сега това е забранено. А световният номер 1 Новак Джокович трябваше да обяснява новите правила на разочаровано дете в публиката.

След победата му над Жерами Шерди в първия кръг на надпреварата в Мелбърн Ноле започна да прибира нещата си в сака.

-Дай ми кърпата си! – провикна се малчуганът от трибуните в този момент.

-Не ми е разрешено! Много искам, но не смея. Ще ме накажат! – отговори му Джокович

Организаторите разкриха, че именно измислянето на нови правила за кърпите е било истинско предизвикателство. Всички тенисисти носят свои аксесоари, като не разчитат на тези, дадени им с логото на турнира, както при миналите издания. Те не бива да бъдат докосвани от децата, които гонят топките, а при нужда тенисистите сами отиват да ги вземат.

Всяко нарушение на правилата ще бъде разглеждано от комисия, като наказанията за играчите са доста сериозни и дори може да се стигне до изключване от турнира, предаде БТВ.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име