Intrigi.bg Актуално Не всичко, което блести, е златно и как да спрем да купуваме...

Не всичко, което блести, е златно и как да спрем да купуваме грозни бижута

1326
0

Безспорно, евтините лъскави бижута имат своето време и място, но е хубаво всяка дама да притежава и бижута, които са малко по-качествено изработени. Почти всички имаме по една кутия със стари бижута, които сме си купили и сме забравили, че съществуват. Най-често, отваряйки я, попадаме на избледнели накити, изработени от стари, некачествени метали, позлатени обеци, гривни и колиета, които даже са позеленели от чакане да бъдат носени. Колкото и да сме носталгични, повечето от тези бижута заминават в боклука. Възможно е, да заделим едно, две златни бижута, които са били модерни толкова отдавна, че да са отново на мода този сезон, но това го правим по изключение. Всички останали ги изхвърляме. 

С напредването на годините, желанието за евтини и некачествени неща става все по-слабо и по-слабо, като това се отнася както за дрехите, така и за бижутата. Желанието да придобиеш нещо ярко и да го хвърлиш след 2 месеца носене, почти не съществува при жените над 30 годишна възраст. Те изпитват нуждата да си вземат не розово сако, а дълго тъмно палто, което ще е на мода следващите 5 години… поне. Същото важи и за големите, златни обеци, които биват изместени от обеците с деликатен дизайн и нежен блясък.

Относно качеството, не е тайна, че качествените златни бижута не се чупят лесно, не позеленяват и няма вариант, в който да боядисат дрехите или кожата. Точно тези бижута, обаче не могат да се закупят от всеки онлайн магазин. Има прекалено много заблуждаващи реклами, които популяризират продукти имитиращи високо качество. За съжаление, повечето хора се подлъгват, поръчват и след това са разочаровани. А както споменахме вече, след определена бройка години, дамите нямат време за некачествени бижута. 


Не всичко, което блести, е злато

Прекрасна поговорка, която ни припомня, че заблуди дебнат отвсякъде, особено когато става въпрос за онлайн пазаруване. Извадихме най-важните точки, които ще ви помогнат, да придобиете бижуто, което наистина искате и сте си харесали. Това е нужно, защото за разлика от физическите магазини и бижутерии, клиентите поръчващи златни бижута от онлайн магазини, трябва да разчитат само на снимките, описанията на продуктите, както и на ревютата от предишни клиенти, ако има такива. Освен това, клиентите трябва да изчакат и дълъг период на доставка и чак тогава могат да видят златното бижу на живо. Ако то не отговаря на това, което е било описано или снимано, продавачът си го получава обратно. Сами забелязвате, че процесът на онлайн пазаруването никак не е лесен, въпреки че е удобен и спестява много допълнителни затруднения, той не е кратък и има момент, в който клиентът може да се разочарова от полученото и да го върне. Заради това е нужно повишено внимание при следните неща:


Проверете колко е чисто златото

За максимално чисто злато се приема 24 каратовото злато. То обаче рядко се използва за направата на бижута. Най-често златните обеци и колиета са от 18 карата злато, което всъщност е 75% злато, а останалото са метални сплави. Ако пък ще поръчвате не златни, а сребърни бижута, то тогава гледайте да е към 92% чисто сребро. Изобщо, преди да изберете бижу от благороден метал потърсете повече информация за метала, ако не сте достатъчно запознати.


Проверете колко сигурна е бижутерията

Много онлайн магазини продават бижута, които прекупуват от различни места. Ако ситуацията е такава, е много трудно да разберете откъде идва даденото бижу и колко качествено е изработено. Нашата препоръка е, да подбирате магазини, които продават и по възможност изработват сами бижутата си. Така можете да си зададете всички въпроси директно на тях, както и да ги помолите за реални снимки на бижуто на дневна светлина.


Търсете снимки без много филтри

Много от онлайн бижутериите използват прекалено много филтри за снимките си и клиентите не могат да придобият ясна представа за цвета на бижуто. Филтрите правят златните бижута да искрят, дори и да не са качествено изработени. Разглеждайте внимателно снимките и търсете продукти, които имат повече от една снимка. 


Пробвайте подобен модел преди да поръчате

Ако върнете продукта, защото не харесвате формата как ви стои, тогава бижутерията няма вина. Това може да се избегне, ако пробвате подобен модел преди да поръчате. Представете си как се влюбвате в големи златни халки обеци, но никога преди не сте слагали халки и нямате представа как ще изглеждат в комбинация с косата и лицето ви. В такъв случай преди да поръчате е нужно да пробвате някакви подобни като форма обеци, може да са от магазин или дори да ги заемете от приятелка. 

Проверявайки бижутерията и избирайки качествени златни накити, вие ще можете да ги носите с гордост без да се налага да ги поставяте в онази кутия, за която говорихме преди малко. Понякога бижутата казват много повече за човека от думите и обувките му. Макар и цената на качествените бижута да е по-висока, тя е оправдана, защото те няма да се счупят, изтъркат или огънат.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име