Intrigi.bg Куриози Необичайна услуга: Зоопарк във Финландия предлага „нощувка с мечки“

Необичайна услуга: Зоопарк във Финландия предлага „нощувка с мечки“

112
0

Чудили ли сте се някога какво е усещането да спите в компанията на мечки? Ако идеята ви допада е достатъчно да прескочите до Финландия, за да разберете.

Източник: iStock Photos/Getty Images

От началото на август зоопаркът „Ехтяри“ ще предложи на своите гости необикновена услуга – възможността да пренощува на негова територия в компанията на диви животни, съобщи пресслужбата на парка.

„Клиентите ни често ни питат какви са възможностите да останат и да пренощуват в зоопарка. От съображения за сигурност организацията на подобна услуга беше малко сложна, но ние намерихме решение“, заяви изпълнителният директор Аря Вялиахо.

От началото на август вратите си за гости ще отвори дървена къщичка, в която те ще могат да пренощуват. Къщата е разположена точно до местообитанието на мечките, а хората в нея може да се чувстват в безопасност.

Източник: iStock Photos/Getty Images

Сградата е разположена нависоко и до нея се стига по стълба. Площта ѝ е 15 квадратни метра и е оборудвана с голям прозорец, от който се вижда мечият парк.

Мечките са най-активни привечер, а освен това сами избират къде да преспят – в бърлогите си или отвън.

Източник: iStock Photos/Getty Images

Управата на зоопарка планира след експерименталното стартиране на новата услуга да разшири възможностите за подобни нощувки.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име