Intrigi.bg Свят Неизвестен опита да убие терориста в съда

Неизвестен опита да убие терориста в съда

576
0

Неизвестен нападател се опитал да убие заподозряния за масовото убийство в Нова Зеландия, 28-годишния австралиец Брентън Тарант, преди да се яви пред съда, съобщава The New Zealand Herald.

Нападателят е бил спрян при опит да влезе в съда. Той е носил нож и е заявил, че иска да убие Тарант. „Какво по дяволите се случва тук“, казал той. В съда бяха допускани само акредитирани журналисти. По-рано днес 28-годишният Тарант се яви пред съда, където му беше повдигнато едно обвинение в убийство. Той ще остане в ареста до 5 април. Очаква се да му бъдат повдигнати и други обвинения.

Службите в Нова Зеландия обявиха, че нападателят, който изби десетки мюсюлмани, е планирал да продължи с атаките, но е бил спрян от полицията. Междувременно стана ясно, че доброволният фонд, създаден за набиране на пожертвования в подкрепа на пострадалите от терористичните нападения срещу две джамии в новозеландския град Крайстчърч, е събрал над 2,7 милиона новозеландски долара.

По обвинение за нападенията са арестувани двама мъже и една жена. Единият от тях е 28-годишен австралиец, който вече бе изправен пред съда и задържан под стража до 5 април. Другите двама засега са в следствения изолатор. Полицията съобщи, че се изяснява тяхното съучастничество в нападенията.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име