Intrigi.bg Крими Невиждана корупция в Плевен: Полицейски началници нареждали да се слага дрога в...

Невиждана корупция в Плевен: Полицейски началници нареждали да се слага дрога в колите на техни опоненти

1466
0

Невиждана корупция в МВР. Полицейски началници от Плевен нареждали да се слага дрога в колите и офисите на техни опоненти. Целта е след това да ги сложат на тясно, като образуват срещу тях дела. Това става ясно от показания на потърпевши, дадени пред специлизирани наказателен съд. Това научи Фрог нюз от магистрати.

Наглостта на ченгетата стигнала до там, че мишена на атаките им станали дори техни близки. Според източниците ни по случая са събрани достатъчно данни в дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР , за да се пристъпи към арести. Има обаче подозрения, че грандиозният скандал може и да се покрие.


До корупционните разкрития се стигнало, след като преди няколко дни при изненадваща акция на ГДБОП в Плевен била задържана наркогрупата на „Мечката“. В хода на разследването станало ясно, че бандата била закриляна от полицейски шефове. Те обещали на наркоиграчите, че няма да ги закачат. В същото време сключили сделка с „партньорите“ си. Тя се състояла в това да слагат дрога в колите на дилърите от другата действаща в града наркогрупировка, за да можело МВР да отчитат резултати на централно ниво. В един момент ченгетата решили, че по този начин ще могат да „нареждат“ и неудобните за тях хора. „Мечките“ били силно изненадани, когато ги закопчали, защото имали уверение от местните ченгета, че никой няма да ги пипне с пръст. Предполага се, че за схемата, по която се „нареждали“ напълно невинни хора, стигнала и до местната прокуратура, но оттам предпочели да си траят.


Преди дни Фрог нюз разкри, че във „Вътрешна сигурност“ се пазят разработки  срещу много служители на СДВР. Според събраната информация представителите на властта заигравали с имотната мафия или пък взимали пари от магазини, в които се продават маркови стоки.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име