Intrigi.bg Актуално На 12 април заведенията отварят и закритите си части

На 12 април заведенията отварят и закритите си части

81
0

Заведенията ще отворят и закритите си части. Това стана ясно с новата заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов, с която се разхлабват още противоепидемични мерки. Закритите площи ще отворят при капацитет от 50% и с вечерен час – до 23 ч.

Тези мерки ще важат до 30 април, когато на практика изтича последния срок на извънредната епидемична обстановка. Още вчера премиерът Борисов на съвещание в Министерския съвет напомни, че в края на месеца вече новото правителство ще трябва да прецени как да действа и каква да е политиката за справяне с пандемията. 

От 16 април  са разрешени посещенията в игралните зали и казина , а от 29 април пак отварят дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове. И в тях е разрешено използване на не повече от 50% от капацитета им.

В новата заповед е описан и графикът, по който учениците ще се върнат обратно към присъствена форма на обучение.

Със същата заповед здравният министър нарежда физическите и юридическите лица, които са собственици или управляват търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, и чиято дейност не е преустановена с тази заповед, да създадат организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 8 кв. м.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име