Intrigi.bg Крими На Капитан Андреево: Кокаин за близо милион, пренасян в яке

На Капитан Андреево: Кокаин за близо милион, пренасян в яке

89
0

Tурски шофьор се опита да премине границата с над 3 кг кокаин, скрит в якето му. Той го оставил в кабината по време на проверката на ТИР-а. Според НОВА кокаинът е за 1 милион лева. Митничарите на граничен пункт „Капитан Андреево” намират дрогата, която е била над 3 килограма.

„На 14-и януари е пристигнал товарен автомобил, пътуващ от Швейцария за Афганистан. Колегите се усъмняват в поведението на водача и пристъпват към извършване на щателна митническа проверка”, обяснява Георги Господинов, началник на Митнически пункт „Капитан Андреево”.

„В светлоотразително яке, с каквото разполагат повечето водачи, на място на подплатата са установени 3 пакета, съдържащи по 1080 грама високо рисково наркотично вещество”, обясни Господинов.

Според експерти от 1 кг кокаин се правят 3 кг, а печалбата на дребно надхвърля 270 000 лева.
Един килограм чист кокаин минава границата на страната ни на цена от 76 000 лева или 38 000 евро.

„Това обяснение, което дават винаги водачите, е, че те взимат наркотичните вещества от определен паркинг за друг определен паркинг, не познават лицата, които им ги дават. Но и данните са, че те обикновено не участват в разпространение на наркотични вещества, а само срещу определена сума поемат да ги пренесат през границата. Можем да кажем, че са мулета”, заяви Господинов.

През 2023 г. при 19 случая са задържани 275 кг наркотични вещества, основно марихуаната.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/crime/2024/01/17/na-kapitan-andreevo-kokain-za-blizo-milion-prenasian-v-iake.595541

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име