Intrigi.bg Актуално Настъпва адска неделя! НИМХ бие тревога за цялата страна и предупреждава… КАРТА

Настъпва адска неделя! НИМХ бие тревога за цялата страна и предупреждава… КАРТА

221
0

Жълт код за високи температури е в сила за 19 области на страната за 28 юли, сочи справка на сайта на НИМХ. Предупреждението за високи температури е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София област и град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Хасково и Ямбол.

  В тези области времето ще бъде горещо с максимални температури над 35 градуса. Възможни са здравословни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

  Екстремален индекс за пожароопасност има на места в областите Плевен и Русе за 28 юли, сочи справка на сайта на НИМХ. Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони и че пожарите са трудни за овладяване.

  За останалите територии на областта важи оранжев индекс, който означава, че опасността от пожари е много голяма. Такава опасност има и на места в областите Монтана, Плевен, Велико Търново, Разград, Силистра, Добрич, Стара Загора, Хасково, Ямбол и Бургас.

  Тази степен на предупреждение означава, че има риск за възникване на пожари в местности с гори и храсти. На хората се препоръчва да бъдат внимателни сред природата, да не палят огън на открито, нито да изхвърлят незагасени цигари.

  През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. До полунощ все още на отделни места в планинските райони ще има превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Утре над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Около и след обяд на места в Западна България ще се развива купеста и купестодъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. На места явленията ще са интензивни. Ще има условия за градушки. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име