Intrigi.bg Политика Насред протестите Борисов събира ГЕРБ на национално мероприятие в София утре

Насред протестите Борисов събира ГЕРБ на национално мероприятие в София утре

319
0

Hа 28-ия ден от протестите с искания за оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев ГЕРБ планира „национално мероприятие“ в София.

Утре по обяд се очаква в „София тех парк“ да се събрат около 4000 партийци от цялата страна, които да се срещнат с лидера Бойко Борисов. На събитието ще присъстват и цялото партийно ръководство, депутатите и евродепутатите от ГЕРБ, както и представителите на местната власт.

Срещата е анонсирана като партийна конференция с ръководството на ГЕРБ, но според партийци няма обявен дневен ред, а само квота за присъствие. За събитието структурите са разбрали преди два-три дни. Към момента то не е обявено за медиите, но от партията казаха, че ще има прессъобщение.

Неофициално представители на ГЕРБ, с които „Дневник“ разговаря, казаха, че очакванията са Борисов да държи надъхваща реч, в която да анализира политическата обстановка и протестите в страната, както и евентуално да говори за бъдещите си ходове. Към момента според тях след отстраняването на „министри на Делян Пеевски“ и обявените нови социални и икономически мерки оставката на кабинета вече не е коментиран вариант, но ситуацията се следи.

Има и мнения, че на събитието лидерът ще цели единство в партията, тъй като има слухове, че бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов се опитва да отцепва структури и членове за новия си проект.

На областните координатори на ГЕРБ е съобщено, че в София трябва да дойдат партийци от цялата страна; има квота за присъстващи от всяка област и изискване да има представител от всяка община, както и график на пристигане. Според партиен документ, който се появи в интернет, задължително е да се пътува с автомобили.

В началото на протестите срещу управляващите ГЕРБ организира контрапротест и докара с автобуси в София партийци и симпатизанти от цялата страна.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име