Intrigi.bg Куриози Наследниците на Майкъл Джексън съдят HBO за 100 млн. долара

Наследниците на Майкъл Джексън съдят HBO за 100 млн. долара

436
0

B четвъртък наследниците на Майкъл Джексън заведоха дело срещу HBO с мотивите, че нов документален филм, съдържаш твърдения за сексуално посегателство върху деца, нарушава предварително подписано споразумение името на певеца да не бъде очерняно, съобщават „Ройтерс“.

Според заведеното дело във Върховния съд в Лос Анджелис може да се наложи HBO да плати повече от 100 млн. долара за това, което наследниците наричат „осъдително очерняне“ на певеца в документалния филм.

В лентата двама мъже, които в момента са в 30-те си години, твърдят, че са се сприятелили с Джексън, след което са станали жертва на сексуално посегателство от негова страна, когато са били на възраст съответно на 7 и 9 години. Филмът предстои да бъде излъчен на 3 и 4 март по притежавания от HBO канал AT&T.

Срещу починалия през 2009 г. певец през 2005 г. беше заведено дело с обвинение за сексуално посегателство върху друго, 13-годишно, момче в ранчото му „Невърленд“.

Заведеното от наследниците дело не цели да спре излъчването на документалния филм, но в него се твърди, че така се нарушава подписано през 1992 г. споразумение за отразяването на световното турне на Джексън Dangerous, в което кабелният оператор поема ангажимент да не очерня името на певеца както по онова време, така и в бъдеще.

„Въпреки отчаяните опити филмът да бъде подценен ние няма да променим своите планове“, казаха HBO в официално изявление вчера. „HBO ще излъчи документалния филм на 3 и 4 март. Това ще даде възможност на всички сами да дадат оценка на филма и на твърденията в него.“

Миналия месец семейството на певеца нарече документалния филм и неговото медийно отразяване публично линчуване и заяви, че Джексън е „100% невинен“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име