Intrigi.bg Крими Наркодилърът Галин се гаври с МВР и прокуратурата

Наркодилърът Галин се гаври с МВР и прокуратурата

141
0

Някогашният отличният на Английската гимназия в Бургас Галин Караверлерски ядоса за пореден път днес служителите на МВР, след като бе хванат пред собствения му жилищен блок с цял пакет дрога.

Според свидетели Галин е разиграл груб спектакъл на криминалистите от Първо РУ, които са го проследили до входа на бл. 43 в бургаския жк „Изгрев“, знаейки отлично какво носи под якето си. Пакетът съдържал наркочай от амфети – около 150 грама. Изпеченият разпространител на дрога започнал да обижда служителите на реда, към него се присъединила и майка му, която също обиждала и ругаела.

Грозният спектакъл е преминал пред очите на потресени от поведението им хора, които алармираха с опасения, че Караверлерски за кой ли път ще отърве решетките и ще е заплаха за квартала.

Той е отведен към ареста на Пето РУ-Бургас, но утре като нищо може да се окаже на свобода и да продължи с наркоманджите и продажбата им.

Учудващо е изобщо, че опасният тип се движи и „упражнява“ дейността си необезпокояван години наред от Прокуратурата и съда. Според ченгетата той би трябвало да е в затвора, тъй като досието му е изпъстрено с подобен род престъпления.

Бургазлията е бил сред най-добрите литератори в първите две години в гимназията, след което съучениците му твърдят, че редовно започнал да идва дрогиран.

През 2017 г., когато е на 18 години, Галин рядко се появявал в Английската, работел като суши-готвач в ресторант в центъра на града, откъдето посред бял ден през януари същата година е бил изведен с 200 грама марихуана. Галин съчетавал местоработата си с продажбата на наркотици. Дотогава вече е имал регистрирани 5 подобни престъпления. За последното той получава условна присъда 1 година и 10 месеца с изпитателен срок от 4 години и 10 месеца.

Според източник от МВР Галин е бил залавян и друг път през това време с дрога, която е криел в партерно помещение в своя жилищен блок. Полицаите са омерзени от поведението на движещия се безнаказано дилър из града, след като днес за пореден път той се е подигравал с тях.

По тази причина репортер на „Флагман“ утре ще настоява за информация от Районна прокуратура дали му е удължен ареста и ще получи ли реално обвинение.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име