Intrigi.bg Актуално НАП: Търговците трябва да започнат смяна на касовите апарати

НАП: Търговците трябва да започнат смяна на касовите апарати

924
0

До 2 седмици регистрираните по ДДС търговци трябва да започнат смяната на касовите си апарати и софтуера за продажби.

Това съобщиха от Националната агенция по приходите. По думите на изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова всяка регистрирана по ДДС фирма има 2 седмици, в които да започне смяната на софтуера за управление на продажбите и касовите си апарати, за да успее да се вмести в крайния срок, който изтича в края на март. Според директора на НАП, промяната е наложителна, заради фискалните загуби от над 300 млн. лв. и укриването на обороти от над 1 млрд. лв. годишно, които са възможни заради пълното отсъствие на регулация на софтуерите за управление на продажбите.

В същото време бизнес организациите предупредиха, че икономиката ще бъде изправена пред колапс, ако не удължат срока за касовите апарати

Резултат с изображение за смяна на касовите апарати

Икономиката е изправена пред колапс, ако не бъде удължен срокът за подмяна на касовите апарати, предупредиха представители от различни бизнес асоциации.

Според Българската асоциация за развитие на софтуерния бизнес за продажбата на новия софтуер, изискван от Националната агенция за приходите и надграждането или подмяната на касовите апарати, е необходимо още много време.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име