Intrigi.bg Актуално НАП погна планинските обекти за осигуровки

НАП погна планинските обекти за осигуровки

480
0

НАП стартира проверки как се осигуряват служителите в хотелите в големите зимни курорти. Според сигнал 4- и 5-звездните хотели в Банско, Пампорово и Боровец осигуряват персонала си средно на 764 лв. месечно, което е с близо 200 лв. по-малко от средния осигурителен доход за страната и значително по-ниско от обичайните възнаграждения в бранша. Във Велинград в същата категория хотели осигурителният доход е 540 лв., което е дори под минималния осигурителен доход.


Местата за настаняване в изброените курорти ще бъдат подложени на т.нар. открито наблюдение, проверки и ревизии. Откритото наблюдение представлява явно присъствие на инспектори на НАП в търговския обект в продължение на седмици, като се следят оборотите и отчитането им на касовите апарати, работното време и заетостта на персонала. Ако бъдат открити значителни разлики в осигуряването на персонала в даден обект спрямо подобни такива на същата територия, е възможно извършването на ревизия, при която осигурителните вноски могат да бъдат определени по аналогия, уточняват от НАП.

Колко губи всеки, приел да бъде осигуряван на по-ниска от реалната си заплата, може да изчисли чрез специално създадения калкулатор от НАП и НОИ на www.zaplatavplik.bg

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име