Intrigi.bg Политика НАП запорира 13 имота на Ивелин Михайлов от „Величие“

НАП запорира 13 имота на Ивелин Михайлов от „Величие“

48
0

Националната агенция за приходите (НАП) е запорирала 13 имота на идеолога и основен спонсор на партия “Величие” Ивелин Михайлов. Сред тях е и пионерски лагер с площ от 21 декара. Това показва справка в Имотния регистър, цитирана от сайта BIRD.bg.

Миналата седмица шефът на НАП Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки на фирмите, свързани с Ивелин Михайлов. По тези производства се работи, но все още няма резултати.

Фирми, в които Михайлов участва, имат дългове към НАП за над 306 хил. лева. Други дружества, в които той е прекратил участието си, дължат още над 343 хил. лева.

След като Спецов нареди проверката, Ивелин Михайлов веднага коментира, като заяви, че всичките му данъци са платени и не са скрити. Той се усъмни, че това е умишлена атака срещу партията му.

“Всяка фирма има активи, които е натрупала на свободния пазар. Тези задължения са декларирани и ние плащаме с 23% по-висока лихва за това, че не сме ги платили веднага. В момента, в който можем, ще ги платим. Но ние не ходим на море, а работим, за да може да генерираме тези приходи и покрием задълженията. Ако не ги платим или фалираме, НАП ще продаде активите и няма да има щета за бюджета. Заради този тормоз не мога да работя и не ми остава избор, освен да закрия фирмите и да уволня хората”, коментира тогава той.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име