Intrigi.bg Актуално Напрежение зрее в Националната полиция заради „герой“ от трагичната акция в Лясковец

Напрежение зрее в Националната полиция заради „герой“ от трагичната акция в Лясковец

181
0

Напрежение зрее в Главна дирекция „Национална полиция“ заради „герой“ от трагичната акзия в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков. Това съобщиха за Фрог нюз ченгета от тази структура.

Става дума за Атанас Илков, който наскоро бе върнат на висок пост в системата, заемайки позицията на зам.-директор на ГДНП.  Според източниците ни оперативната работа се блокирала поради ред причини. Първата е, че болшинството от полицаите не искали да признаят Илков за свой началник заради горчивия спомен за Лясковец.

Припомняме ви, че Илков бе ръководител на акцията през 2014 г. в провинциалния град, а малко по-късно бе уволнен от МВР. Сред състава се коментира и факта, че Илков е човек на т. нар. „Библиотекарски кръг“, което поражда още по-голямо недоверие към него.

Твърди се, че откакто Илков поел контола над полицията, оперативните разработки намаляли в пъти. Говори се, че по идея на Атанас Илков, спрямо отделни структури били предприети трансформации, което пък директно рефлектирало върху мотивацията на работещите. „Когато започнат да имитират някаква дейност, правят промени“, уточниха те и напомниха, че за последните 10 години са извършени няколко десетки структурни промени и нито една не е дала резултат.

Казват, че новият началник се обградил от няколко ченгета, които също нямали уважението на състава. Така полицаите се разделили на „за“ и „против“, като преобладавали вторите.

Полицаите споделят, че стискат зъби с надежда положението да се промени след изборите. Неофициално се твърди, че ракетоносител на Илков бил съветникът на президента – Пламен Узунов. Той се сочи от блюстителите на реда да „сивия кардинал“ в МВР.  Припомняме ви, че майката на убития Шарков – Ваня Рипчева осъди България в Европейския съд по правата на човека.   

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име