Intrigi.bg Актуално Напрежение! Батки и цигани псуват хората пред ВСС, възмутени от назначението на...

Напрежение! Батки и цигани псуват хората пред ВСС, възмутени от назначението на Гешев блокираха ”Орлов мост”/допълнение/

578
0

Районът около сградата на ВСС е блокиран от полиция. Целта е да се огроничи достъпа на протестиращите до сградата. В момента тече изслушането единственият кандидат за нов главен прокурор Иван Гешев. След това ще бъде гласувана кандидатурата му. Стотици хора, възмутени от неговата кандидатура са блокирали ”Орлов мост”. Ето как се стигна до тук:

Движението по ул. „Екзарх Йосиф“ при ВСС бе спряно. Полиция допускаше преминаване в района след проверка на документи за самоличност и багаж.

Пред сградата на ВСС  са се събрали и десетки протестиращи. Има и контрапротестиращи, много от тях са от ромски произход.  Заседанието на ВСС започна в 10.00 часа.

.

„Блокиран е целия регион. Питат всеки кой е за и против Гешев. Събират се хора, но не могат да стигнат до сградата на ВСС. Всички са пръснати умишлено“, съобщи за Фрог лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев.

Около 20-30 „батки“ с качулки също са на място. „Блъскат хората и заплашат: „Бегай от тука да не ти се случи нещо“, подканят те, предаде репортер на медията ни. В строго охраняваната зона хора се допускат само след записване на данните. Репортери се допускат след показване на журналистическа и лична карта. Отцепен от полицията е целият периметър между женския пазар, метростанцията и „Мария Луиза“.

Снимка: Феновете на Иван Гешев се събират на групичка.

.

В момента полицията започва да пропуска, но избирателно. Достъп до ВСС се дава само на „батките“, които са „за“ избора на Иван Гешев. На място има и много роми.  Привържениците на Иван Гешев се предвождат от журналисти на една от жълто-кафявите медии.

Здравеняци в черно и цигани крещят и псуват хората пред ВСС. Възмутените от назначението на Иван  Гешев се отправиха към „Шератон“. Те се готвят да блокират „Орлов мост“. Протестиращите са обградени от кордон полицаи, дебнещи всяка тяхна крачка.  Множеството скандира с цяло гърло: „Гешев е позор“ и „Мафията вън“. Все повече хора се събират. В момента множеството достигна Народното събрание. В същото време изслушването във ВСС започна. Заседанието бе открито от министъра на правосъдието Данаил Кирилов. На него присъстват членовете на двете колегии на ВСС, гл. прокурор Сотир Цацаров, председателят на ВКС Лозан Панов. Там е и кандидатът за главен прокурор Иван Гешев. Изслушването се предава пряко по БНТ.

В момента „Орлов мост“ е блокиран. Към протестиращите се присъедини и кандидатът за кмет на София от „Да, България“ арх.  Борислав Игнатов.

Очаквайте продължение!

.
.
.
.
.
.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име