Intrigi.bg Крими Направиха следствен експеримент за опита за покушение в Горна Оряховица

Направиха следствен експеримент за опита за покушение в Горна Оряховица

302
0

Извършен е следствен експеримент в Горна Оряховица на въоръженото нападение и последвалата стрелба срещу свидетел по делото „Килърите“ и негов спътник в автомобила му. Сигнал за опита за убийство е подаден в 7,30 часа в Районното полицейско управление в железничарския град. Стрелецът е бил маскиран и въоръжен с пистолет.

„Кои са и какви са лицата, които са били в автомобила, няма да коментирам. Произведени са два изстрела от нападател, който е избягал. За щастие лицата не са пострадали, изстрелите са попаднали в колата. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство. Извършват се процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия с всички възможни методи, за да се съберат доказателства и да се изяснят обстоятелствата. Привлечени са и криминалисти от София, които също подпомагат разкриването на тежкото престъпление“, заяви наблюдаващият прокурор и говорител на Окръжната прокуратура във Велико Търново Илиян Благоев.

Той допълни, че стрелецът се издирва. Потърпевшите се разпитват. Наблюдаващият прокурор отказа да коментира версиите, по които се работи. Прокурор Благоев не каза и дали нападнатите мъже са криминално проявени. Държавният обвинител не потвърди и не отрече дали става въпрос за човек, който към момента е защитен свидетел по друго дело или е бил такъв в миналото.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име