Intrigi.bg Крими Намериха триона, с който са били нарязани брокерката Теодора и Юмер

Намериха триона, с който са били нарязани брокерката Теодора и Юмер

587
0

В блока на Готвача, асистент на зверските убийства в Бургас и в колата на серийния килър Рагевски

Трионът, с който са били нарязани труповете на брокерката Теодора Бахлова и строителния работник Юмер, е бил открит. Електрическата част от него е била в междублоковото пространство на кооперацията, където живее Деян Дичев – Готвача. Там, в канализацията, е открит и проектил. В колата на заподозрения за убийствата бизнесмен Станимир Рагевски са намерени другата част от триона, и телефонът, с който Юмер е извикан за среща. Картата в него плащана 3 години, произведено е само едно обаждане – фаталното за Юмер- това, с което Рагевски го е извикал на среща.

Според повдигнатите обвинения до момента се смята, че убиец на строителя и брокерката Теодора Бахлова е бизнесменът Станимир Рагевски, а асистент и укривател, който вероятно е и разчленил жертвите е Готвача. Именно той завел полицаите до укритията на двата трупа. 

Рагевски, когото бургаският прокурор Йовита Григорова квалифицира като „сериен убиец“ след ареста, е застрелял жертвите с пистолет, а после двамата са замитали следите, докато камера не ги засякла как превозват бидони с части от Юмер, за да ги изхвърлят в блато край Бургас. 

Пистолетът пък е открит в заведението на ДНА, където години наред работеше Деян Дичев- Готвача. Дичев бил умел в транжирането на риба. За важни клиенти, той сервирал лично, като пред тях обезкостявал рибата, разказват очевидци.

Потресаващо: Проговори готвачът, транжирал тялото на Юмер - Нюз2

В сабления трион е намерена тъкан от Юмер. За същия трион свидетели твърдят, че се е подавал от чантата на Готвача, запечатана от камери в супермаркет, близо до апартамента, в който е убит строителя.

Пробив: Откриха триона, с който е нарязан Юмер и кости на брокерката Теодора  - Lupa BG

„Много внимателно и детайлно се анализира съвкупността и по двете дела. Ако счетем, че те трябва да се обединят и обвиненията да бъдат обединени, няма да се поколебаем“, категорично заяви окръжният прокурор на Бургас – Георги Чинев.

Нови доказателства: Откриха части от тялото на убитата брокерка в  канализацията на Бургас - По света и у нас - БНТ Новини

Говори се, че Рагевски и Готвача в ареста се топели един друг и се държали с огромно самочувствие пред разследващите. С тях работят криминални психолози от София. Разследването е поверено на топченгето от морския град – Златко Пеев.

Преди година – през октомври, гръмна новината, че брокерката Бахлова излязла от дома си на ул. „Оборище“ и повече не се прибрала. Месеци наред от нея нямаше и следа. По-късно, през тази година, изчезна мистериозно и строителя Юмер. Неговото изчезване стана причина да започне да се разлита целия случай и да се стигне до разкриването на най-зверските убийства, които Бургас помни. Мнозина ги сравняват с жестокостта на Джак Изкормвача, поради това, че жертвите са били брутално нарязани и частите им укрити в шахти в центъра на Бургас – нещо, което смрази обществеността в морския град. Именно поради големия обществен интерес прокурор Георги Чинев и комисар Калоян Калоянов хвърлиха светлина върху разследването, за да успокоят, че то напредва бързо и скоро е възможно да има промяна на обвиненията на двамата задържани бивши авери. И Рагевски, и Дичев са бивши затворници.

Рагевски топи готвача Дичев за убийствата на Теодора и Юмер - Аларма.бг
Искат арест за Деян Дичев - чистача на убиеца Станимир Рагевски

След като Рагевски застрелял брокерката, части от разчлененото и тяло били държани в бидони три месеца. После били изхвърлени в гробището и в канализацията в града. При Юмер бил следван същия сценарий. Бидоните с останките му били изхвърлени в блатото.

Мотивът за убийството на Юмер е ясен – „обещания за овъзмездяване на Юмер, които не са били изпълнени. Към момента по двете досъдебни производства няма категорични данни дали Юмер Мехмед е участвал в убийството на Теодора Бахлова“, уточни прокурор Чинев.

Наблюдаващият разследването на убийството на Теодора Бахлова – прокурор Светослав Маринчев заяви, че всичко до този момент, което е събрано по делото, сочи, че се касае за спор с имуществен характер, в рамките на който жертвата настойчиво е търсела пари, движими или недвижими вещи от Станимир Рагевски. 

източник Труд

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име