Intrigi.bg Мистерии Най-ужасяващите затвори в света

Най-ужасяващите затвори в света

293
0

Затворът, мястото в което никой не иска да попада. Зловещи съоръжения, със съмнителни условия подслоняващи престъпници, които излежат определените им от закона присъди. 

В следващите редове се запознайте със затворите, от които единствения начин да се излезе е смъртта.

Черният делфин, Русия

В него се помещават 700 от най-свирепите затворници – серийни убийци, канибали и насилници на деца, чеченски терористи, всички държани под един покрив. Общият брой на всички присъди на затворниците е 3500, което означава че един затворник е признат за виновен в пет убийства. Черният делфин става известен с нечовешките начини, използвани да задържат затворниците под контрол. Те пристигат със затворени очи, оковани във вериги. Условията в затвора са кошмарни – храната им е само супа и хляб със съмнително качество. Всеки затворник се държи изолиран в една клетка и се извежда навън само за 90 минути на ден. Килиите имат денонощно видеонаблюдение има и детектори за светлина и движение. Медицинските услуги са лукс, а единственият начин да избяга затворник от там е като умре.

Гитарама, Руанда

Най-претъпканият затвор в света, Гитарама е дом на над 7000 затворници в съоръжение, което е построено да побере само 400. Повечето от затворниците са заподозрени в участие в геноцида в Руанда, през 1994 г. Като се има предвид екстремната пренаселеност, тези мъже и жените са принудени да ходят боси на мръсната земя през цялото време което кара краката им да гният. Много от тях в крайна сметка се нуждаят от ампутации, от единствения лекар, който обслужва затвора. Повечето затворници не могат да получат необходимото лечение, което води до над 10 смъртни случаи всеки ден.

Камп 22, Северна Корея

Това е един от политическите затвори в света. Лагер 22 е нещо като концентрационен лагер. Той е откъснат от останалия свят и затворниците остават там доживот. Съоръжението се простира на 90 кв. км. Има електрически огради и е под надзора на въоръжената охрана, която охранява с картечници. Има приблизително 50 000 затворници и повечето от техните дела се дължат на критики срещу правителството. Затворниците са недохранвани, измъчвани и подлагани на работа в минни полета по 12 часа на ден, седем дни в седмицата. Смята се, че затворниците са подлагани на нечовешки изпитания с биологични оръжия, като антракс, бомбен тест и други извращения.

Диарбекир, Турция

Отворен през 80-те години в югоизточната част на Турция, затворът Диярбакър е адът на земята за затворниците. Условията са изключително лоши и нехуманни. Персоналът на затвора е известен с това, че измъчва физически и психически затворниците. Сред най-често срещаните практики в този затвор са: жестоко биене, влачене за косата, изолация, сексуални посегателства. Затворниците са се опитвали да правят гладни стачки, само за да привлекат вниманието и да покажат, че изпитват остра нужда от помощ. Някои дори се опитвали да се самозапалят, за да сложат край на жестокостите, които изпитват. 

Рийкърс айланд, САЩ

Съставен от 10 отделни затвора, в които се помещават мъже, жени и младежи, затворът на остров Рийкърс има репутацията на място с прекомерно насилие, корупция и грубо малтретиране на своите затворници, особено на психично болните. През 2008 г., след побой над 18-годишния Кристопър Робинсън, е установено, че отговорните затворници са част от „Програмата“, тайно общество, управлявано от охраната на затвора, за да може някои затворници да упражняват насилие над други затворници като начин за поддържане на реда. 

Ла Сабатена, Венецуела

Това пренаселено съоръжение е дом на повече от 3700 затворници, които живеят в пространство, предназначено да побере само 700 души. Подобна пренаселеност поражда болести и насилие сред затворниците. Ла Сабатена се управлява от система на корупция, където пазачите дават преференциално отношение на тези с пари и власт. Тези избрани индивиди могат да спят в килии с легло, докато всички останали трябва да използват хамак в коридорите.  В затвора няма ежедневна рутина на определени дейности, което позволява на затворниците да се държат и да правят каквото си искат искат, което често води до крайни насилствени свади, които произтичат от липсата на контрол.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име