Intrigi.bg Крими Най-тежкото наказание за убиеца на малката Кристин

Най-тежкото наказание за убиеца на малката Кристин

292
0

Сливенският окръжен съд определи доживотна присъда без право на замяна за 21-годишния Мартин Трифонов за убийството на 7- годишната Кристин от село Сотиря, предаде агенция БГНЕС.

Убийството беше извършено на 15 август 2019 г. по особено жесток начин и придружено с блудствени действия. Присъдата беше посрещната с аплодисменти от присъстващите в съдебна зала. Гражданските искове на стойност 600 000 лв., предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете, бяха уважени от съда.

Присъдата на Трифонов ще бъде изтърпяна при първоначален специален режим.

Тя може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Бургас. Защитникът на Трифонов не пожела да застане пред медиите и да обясни дали ще обжалва постановлението на Съда.

Делото се гледа по съкратената съдебна процедура. На днешното второ заседание беше изслушано вещото лице – съдебният лекар д-р Тома Чаушев, извършил аутопсията, информира Агенция „Фокус“. Според показанията на патоанатома, травмите на детето, в частност черепно-мозъчната, са били несъвместими с живота дори и да ѝ е била оказана лекарска помощ, Кристин нямало да оцелее.

Изслушани бяха и свидетелите на гражданските ищци – на бабата, дядото и майката на детето. Четиримата свидетели – близки на семейството и работодатели, заявиха, че семейството е покрусено след смъртта на детето. Майката на Кристин заявила, че иска да се самоубие, а бабата и дядото месец след инцидента са обявили къщата си за продажба заради мъката.

Не беше поискано представяне на нови доказателства.

Мартин Трифонов отново не даде обяснение за постъпката си.

Прокурорът и близките на Кристин поискаха доживотна присъда без право на замяна, а защитникът на Мартин Трифонов и самият той се обявиха за по-лека присъда, предвид възрастта на подсъдимия и за да има време да се поправи.  

Като причина за действията на Трифонов беше посочен животът, който той е водел, и това, че има бисоциално личностно разстройство, но въпреки това е осъзнавал какво прави.

Милка Георгиева – бабата на убитото дете, заяви, че макар присъдата няма да върне Кристин, все пак е вид възмездие. Тя уточни, че не иска пари и дори обезщетението да бъде изплатено, ще дари парите на деца в нужда.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име