Intrigi.bg Булевард Най-интересните факти за Тина Търнър – гласът и душата, които ще оцелеят

Най-интересните факти за Тина Търнър – гласът и душата, които ще оцелеят

163
0

Изключителната, магнетична Тина Търнър с глас по-дълбок от Марианската падина си отиде на 83 г., оставяйки ярка следa в музиката, в киното и в спомените на всеки фен, запознат с препятствията, които е прескочила.

Тина беше от хората, които събират истории за най-малко 10 живота. Покорявала е големи върхове, била е обичана от милиони, но е минавала и през големи трусове в личен план.

Каквото и да се случваше с изпълнителката обаче, тя винаги излизаше цяла. Оцеляваше след всяко изпитание и доказваше, че когато имаш талант и желязна воля, може да се справиш с всичко.

Трудно е да се обобщи толкова напоителен живот и 60-годишна сценична кариера в няколко изречения, но в галерията горе сме събрали част от най-любопитните факти за изпълнителката.

„Кралицата на рокенрола“ Тина Търнър е починала на 83-годишна възраст.

Неин представител потвърждава, че това е станало в дома ѝ в швейцарския град Кюснахт. Посочва се, че кончината на Търнър идва след „дълго боледуване“.

„Светът губи музикална легенда и модел на подражание“, пише още в съобщението.

Кариерата на изпълнителката, чието истинско име е Анна Мей Бълок, стартира още в тийнейджърските ѝ години, когато Тина започва да записва заедно с Айк Търнър, който впоследствие става неин съпруг.

Резултатът от партньорството им са 15 години на хитови сингли. Тина напуска Айк през 1976 г., като десетилетие по-късно в книгата си „Аз, Тина“ описва страхът от насилие, с който е живяла, докато е била с бившия си съпруг.

Албумът ѝ Private Dancer от 1984 г. е върхът на кариерата ѝ, който ражда три безспорни хита. От него са продадени 5 милиона копия, а Търнър получава 4 награди „Грами“.

Певицата се пенсионира от сцената през 2000 г., като до този момент продължаваше със записите и турнетата.

Отвъд музиката има и няколко участия на голям екран – в рок операта „Томи“ и „Лудия Макс 3“. Връзката ѝ с киното се допълва и от легендарното заглавно парче към филма за Джейм Бонд „Златното око“ (1995 г.).

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име