Intrigi.bg Мистерии Най-зловещите места в България

Най-зловещите места в България

764
0

Всеки е ставал свидетел на различни истории и легенди, разказвани край лагерните огньове. Въпреки че някой от тях са особено зловещи и карат човек да настръхне, те винаги са част от вечерните събирания. Всяка култура има такива истории и легенди без значение в коя част на света се намира. Именно чрез тях се оформя фолклора и традициите – от уста на уста.

В България също има такива истории за зловещи места, будещи любопитство и страх. Тези легенди са все още живи и противно на многобройните проучвания и изследвания, до ден днешен са забулени в мистерия.

1. Местността „Седлото“ в Странджа 

През 1981 г. в горите на Странджа планина е намерена мистериозна карта от животинска необработена кожа, а върху нея имало неясни знаци. Смята се, че старинният чертеж е турски, собственост на известния в района иманяр Мустафа. Според очевидци, иманярят предоставил картата на самата Людмила Живкова. По това време тя била председател на Комитета за култура. Мустафа твърди, че картата изобразява място в местността „Седлото“, между странджанските върхове Голямо и Малко Градище. Там е погребана египетската богиня-котка Бастет. Според слуховете, Живкова била толкова привлечена от историята, че дори прибрала картата в личния си сейф. Последвали преговори с различни учени и археолози, но повечето от тях били скептични.

Приближените на Людмила Живкова занесли картата на Ванга. Тогава чули следните думи: „Много, много отдавна дошли по вода хора от Египет. Те били високи и стройни, с черни коси, носели маски на лицата си и били облечени с нещо подобно на нашите кукери.” Пророчицата била убедена, че картата сочи място, на което има гроб на жена, държаща жезъл от извънземна материя.

2. Прокълнатата къща в село Мусачево 

Мусачево се намира на 20-ина километра от София. В селото има къща, която е прокълната според мнозина. Въпреки че струва само 1 лев към днешна дата, никой не иска да я купи. Според някои от местните под нея е разположено турско гробище, а според други – заровено прокълнато съкровище. Каквото и да има под постройката всички са единодушни, че носи смърт на своите домакините. Семейството, построило къщата преди години, е починало мистериозно. Същата съдба сполетява и следващите собственици на имота. Купува го трето семейство, което също не оцелява. След този случай никой повече не се осмелява да купи този имот.

3. Царичина 

Царичина е село, което привлича вниманието върху себе си още през 1990 година. Именно тогава стартират тайни разкопки, инициирани от Българската армия. Причината е твърдението на Елисавета Логинова, известен екстрасенс, че с нея комуникират извънземни. Те ѝ разкриват, че в Царичина е закопано първото същество, обитавало Земята. В крайна сметка разкопаната дупка е капсулирана и никой не казва какво е намерено вътре. Жителите на селото споделят, че това място е източник на странна и необяснима до днешния ден енергия.

4. Шишенци 

Шишенци е селце, разположено в близост до Видин. Към настоящия момент местното население включва 100-ина души. Почти всички от тях са със сини очи. Те разказват една и съща страшна история, от която със сигурност ще настръхнете. „Всяка вечер тук се чуват странни гласове – мъжки, женски и на малки деца… Стане ли 21:00 часа, всички се заключваме по домовете, защото ни е страх“, споделят живущите там.

5. Дяволският мост 

Всички сме чували за Дяволския мост, някои от нас са го виждали на снимки, а трети са имали късмета да му се насладят и на живо. Той действително е много красив и трудно може да си представим, че е дело на човешка ръка. Днес селото в близост до моста, Дядовци, е напълно изоставено. То е обитавано само от празните къщи, някои от които са сякаш напуснати току-що. Хората от района твърдят, че това място е забулено от необичайни легенди и случки. Една от тях разказва за българска мома от село Дядовци, която отишла на моста, за да сложи край на живота си и по този начин да се спаси от преследващите я турци. Когато турците стигнали моста обаче, пред очите им се изправил самият дявол. Конниците, изплашени до смърт, хукнали в обратната посока, а момата била спасена.
Според друга легенда, преди много години сватбари от друго близко село потеглили към Шишенци. По пътя обаче били избити от татарите. На това място останали само гласовете им, които бродят и до днес…

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име