Intrigi.bg Куриози Най-големите мексикански наркобарони: Мигел Анхел Тревиньо Моралес – бруталният принц на кокаина

Най-големите мексикански наркобарони: Мигел Анхел Тревиньо Моралес – бруталният принц на кокаина

1093
0

15 юли 2013 г. – секретна операция в градче в щата Нуево Леон. Елитни мексикански морски пехотинци залавят един от най-опасните и издирвани наркобарони в Мексико и САЩ – Мигел Анхел Тревиньо Моралес. Без нито един изстрел.

За главата на ръководителя на митичния наркокател „Сетас“, известен с прякора си Z-40, са обявени награди от двете страни на границата. Мексиканското правителство предлага 30 милиона песо или 2,3 млн. долара за всяка информация, която може да доведе до арест. Щатите дават 5 млн. долара, за да сложат край на престъпленията на Моралес.

Предполага се, че наркобаронът е издаден от брат си – Омар Тревиньо Моралес, който също е в списъка на най-издирваните престъпници.

В продължение на години зловещият наркокател „Сетас“ действа предимно на територията на Мексико, но по данни на службите за сигурност в последно време той  започнал да вербува нови членове в Тексас, както и да пере пари на територията на САЩ.

„Сетас“ е известен със своята жестокост. Членовете на картела нямат никакво уважение към човешкия живот и често обезглавяват жертвите си, а после изхвърлят останките им по пътищата.

Как започва всичко?

Мигел Анхел Тревиньо Моралес е роден в семейство с шестима братя и шест сестри. Влиза в престъпните схеми още като тийнейджър, като работи за Лос Тейас – местна банда от родния си град Нуево Ларедо, Тамаулипас.

Моралес не е сред основателите на „Сетас“ и за разлика от тях няма военна подготовка. Много бързо обаче се издига в йерархията благодарение на жестокостта си, интелекта и репутацията на брутален убиец.

През 2010 г. Моралес става вторият човек в „Сетас“, превръщайки се в регионален бос, базиран в Нуево Ларедо, щата Тамаулипас.

След смъртта на лидера на наркокартела Ериберто Ласкано през октомври 2012 г. Моралес става главатар на клана.

Престъпен ум без сянка на човечност

Легенди се носят за жестокостта на Моралес. Според мексиканските власти той е отговорен за стотици убийства, включително това на 72 мигранти през 2010 г. и масоково клане на 193 души през 2011 година. Неговият метод на отнемане на живот е повече от жесток – жертвите са поставяни във петролни варели, обливани с бензин и изгаряни живи. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име