Intrigi.bg Мистерии Наистина ли „Титаник“ изпраща сигнали SOS на всеки 6 години?

Наистина ли „Титаник“ изпраща сигнали SOS на всеки 6 години?

193
0

Тайнствена легенда е свързана с потъналия в нощта на 14 срещу 15 април 1912 г. лайнер „Титаник” след сблъсък с айсберг в Атлантическия океан. „Титаник” е първият кораб в историята, който е изпратил международен сигнал за бедствие SOS чрез радиотелеграфната връзка.
 

Експертите в областта на мистицизма и свръхестествените явления са убедени, че известната трагедия, която отне живота на около 1500 души, не е завършила по нормален начин и нейното ехо периодично се повтаря, засядайки в своеобразна времева верига. Неслучайно те казват, че силните негативни емоции на човек оставят следа върху тъканта на реалността и когато се случи нещо наистина катастрофално, ехото на миналото не може да бъде избегнато. Оттук, според тях, се появяват различни призраци и подобни извличания от миналото. Този интригуващ мит е свързан с редица данни. 
 

На 15 април 1972 г. Лойд Детмър, който работел като радист на американския боен кораб „Теодор Рузвелт”, неочаквано получава сигнала SOS. Слушайки шума в слушалките, мъжът чува неразбираем глас, който молел за помощ за пътниците и екипажа на потъващия „Титаник”. Съобщавайки за това, Лойд получава заповед да не реагира на сигнала. „Титаник”, казват те, отдавна е потънал – това е история, което означава, че или говорим за някаква глупава шега, или Детмър просто не е чул добре. На американеца обаче всичко това изглеждало подозрително и той започнал собствено разследване от любопитство. Обръщайки се към военните архиви, нашият герой с изненада научава, че колегите му също са получили подобни радиограми: през 1918, 1924, 1930, 1936, 1942, 1948 и т.н., т.е. строго в интервал от шест години.
 

И всеки път радистите, изглежда, са чули покойния капитан Едуард Смит, който призовава за спасяване на хора на борда на „Титаник“. Съзнанието на Детмър очевидно не е било готово за подобно откритие и мъжът рязко спрял изследванията си. Освен това той е бил лекуван дълго време за неврози в една от клиниките в Балтимор. През април 1996 г. канадското издание „Торонто Сън“ пише за подобни „радиопризраци”, получени от кораба „Квебек” (запазен е интервалът от 6 години).
 

Оттогава за загадъчните сигнали за бедствие от потъналия „Титаник” вече не е било съобщавано. Някои казват, че на радистите по света е строго забранено да говорят за тази аномалия, според други, легендарният лайнер най-накрая е намерил покой и вече не смущава жителите на бъдещето.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име