Intrigi.bg Крими Надзирателите непрекъснато обискирали килиите на Баневи

Надзирателите непрекъснато обискирали килиите на Баневи

263
0

Затворническите власти подготвят нова акция за издирване на нелегални телефони в килията на Николай Банев и жена му Евгения, научи ПИК. Причината е, че през последните дни фейсбук профилът на обвиняемия олигарх отново е активен. 

Припомняме, че малко след като се озова в ареста, арестуваният за пране на пари бизнесмен започна да публикува дълги постове в профила си в социалната мрежа, с което събуди подозрения у властите, че притежава нелегален телефон. 

В началото на януари устройството беше открито в килията на Банев. Предполага се, че той го е получил в кутия от сок с двойно дъно. Тогава зам. главният прокурор и шеф на специализираната прокуратура Иван Гешев обяви, че телефонът е използван за уреждане на политическо убежище на семейството му в Русия. В устройството са открити и кореспонденции на Банев с майка му и децата. 

След като телефонът бе открит, за известно време активността на профила на Николай Банев във „Фейсбук“ секна. Отскоро обаче олигархът отново пуска пространни съобщения на стената си, засягащи актуални теми, от които е видно, че той има достъп до интернет в килията си.

Прави впечатление дори, че в някои случаи реакцията на Банев е почти мигновена, когато става дума за въпроси, свързани с разследването. Миналия петък от профила на бизнесмена излезе и нов пост, който почти съвпадна с решението на съда да го остави в ареста.

По време на последното заседание, на което той обжалва мярката си и поиска да излезе на свобода под гаранция, също стана ясно, че Банев има телефон. Прокурорите разкриха, че той редовно си пишел есемеси с жена си Евгения, която също е зад решетките и не би трябвало да ползва мобилно устройство. Те уточниха, че няколко пъти са правени претърсвания, но нови устройства не са открити от надзирателите. Заради това сега подчинените на правосъдната шефка Цецка Цачева органи отново щели да тарашат килиите им. 

Баневи бяха арестувани в Ница и предадени от френските власти на Специализираната прокуратура у нас на 6 декември 2018 г.  Според прокуратурата Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони данъци и изпрали повече от 1 млрд. лева.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име