Intrigi.bg Куриози Мъж раздаде наследството си на 12 случайни хора, за да направят нещо...

Мъж раздаде наследството си на 12 случайни хора, за да направят нещо велико

77
0

Мъж, който получи £100 000 като наследство, ги даде на 12 непознати и ги остави да решат какво да правят с парите.

34-годишният изследовател и доставчик Дейвид Кларк каза, че вече има достатъчно пари, за да живее, така че вместо това иска да „направи своя принос“ за справяне с неравенството в своя район.

Човекът от Токстет реши да даде „повече власт“ в ръцете на своята общност и избра дузина хора, които да решат за какво да отидат парите.

Той писа до 600 домакинства в района L8 на Ливърпул и накара 38 души да му отговорят, тъй като повечето смятаха, че това е някакъв вид измама.

След това Дейвид избра 12 души на случаен принцип от тези, които отговориха, и ги събра, за да решат как да бъдат изразходвани парите, като единственото правило беше, че не им е позволено да ги харчат за себе си.

Групата реши, че иска да помогне за справяне с бедността в техния район и избра четири организации, които ще получат еднаква част от £100k.

След като обсъдиха къде ще отидат парите през юни и юли миналата година, всяка група получи £25 000 от наследството на Дейвид, за да ги харчи както иска.

Всеки, който се появи на всички сесии, за да обсъди какво да прави, също получи бонус от £200, за да благодари за времето и усилията, които е положил, за да разбере какво могат да направят парите на Дейвид.

34-годишният мъж започна набиране на средства чрез създадения от него сайт Wealth Shared и Дейвид каза, че би се радвал да подкрепи всеки, който прави същото.

Тези 12, избрани да обсъдят къде са отишли ​​парите, се съгласиха, че раздаването им на местно ниво е правилното нещо.

resize

Що се отнася до това какво ще направят тези пари, Дингъл, Гранби и Токстет Колектив казаха, че техният дял ще отиде за подобряване на живота на около 1000 деца, за които се грижат.

Те казаха, че „никога не са знаели, че е толкова лошо“ що се отнася до финансовия натиск върху училищата и че им се е налагало да организират обиколки с персонала, за да се опитат да покрият всичките си разходи.

Училищната мрежа също така каза, че хранителните банки, работещи в училищни помещения, са забелязали ръст в търсенето и училищата осигуряват повече храна на деца, за които са знаели, че иначе ще останат гладни .

И така, ето го. Ако наследите малко пари, от които наистина не се нуждаете, може би трябва да опитате идеята на Дейвид и да видите какво мислят някои от вашите съседи.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име