Intrigi.bg Крими Мъж закла приятелката си в Стара Загора

Мъж закла приятелката си в Стара Загора

963
0

Ново убийство на жена. Трагедията се е разиграла в Стара Загора. От съобщението на прокуратурата става ясно, че мъжът, с когото тя живеела, я наръгал фатално с нож. Преди няколко дни друг мъж закла жена си в Ботевград пред очите на детето им. От началото на годината има над 10 такива дръзки посегателства. Ето какво казаха от държавното обвинение:

На 24 март 2019 г., на тел. 112, е получено съобщение за намерен труп на жена в гр. Стара Загора. Незабавно са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, при който в жилище в гр. Стара Загора, кв. Лозенец, е намерен трупа на 22-годишна жена. Тя е била с прободна рана в областта на врата, където е намерен и забит нож, съобщават от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Установен е извършителят на престъплението – Т.В., на 28 г. Двамата са живеели на съпружески начала. При огледа на местопроизшествие са иззети един нож, дрехи и част от одеяло със следи от червеникава течност. Назначени са и се извършват експертизи – съдебно-медицинска на пострадалата, дактилоскопна експертиза и ДНК експертиза. Разпитват се свидетели.

Т.В. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс – за това, че на 24.03.2019 г. умишлено е умъртвил 22-годишната жена.

Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора. Предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 115 от НК, е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име